• Nuño de la Rosa sí que serà executiu, ja que Dimas Gimeno va ser relegat d'aquests poders
ep dimas gimeno pte y cdelegadocorte ingles
EUROPA PRESS

El Corte Inglés ha destituït aquest dijous Dimas Gimeno com a president, càrrec pel qual ha nomenat Jesús Nuño de la Rosa, un dels dos consellers delegats del gegant de la distribució i home de confiança de les germanes Álvarez. L'òrgan de govern de la companyia ha considerat necessari un canvi de lideratge per afrontar els reptes de futur i impulsar una nova etapa de creixement.

Així ho ha aprovat el consell d'administració del grup, que s'ha reunit amb caràcter extraordinari per abordar, per primera vegada en la seva història, la destitució i nomenament d'un president, fet que posa de manifest la pèrdua de confiança de l'òrgan de govern en Gimeno.

Amb el suport majoritari del consell, Nuño de la Rosa, figura clau en la signatura de l'acord de finançament de deute a principis d'aquest any per un import màxim de 3.650 milions d'euros, es converteix així en el cinquè president d'El Corte Inglés després de César Rodríguez, Ramón Areces, Isidoro Álvarez i Dimas Gimeno, i en el primer que no forma part de la família fundadora del grup.

A més, cal destacar que Jesús Nuño de la Rosa serà president executiu de la companyia. Dimas Gimeno, el ja expresident, no tenia aquests poders des de l'octubre de l'any passat. Les germanes Álvarez van donar un dels seus primers cops a la taula en nomenar dos consellers delegats i en treure-li el poder executiu al seu cosí, que va passar a ser president. D'aquesta manera, El Corte Inglés comptarà amb un president executiu i un conseller delegat, que és Víctor del Pozo

Fonts de la companyia han explicat que Nuño de la Rosa és una persona qualificada que compta amb àmplia experiència. A més, han ressaltat que és un nomenament consensuat per totes les parts i que és una persona de l'entorn d'Isidoro Álvarez, antic president de la companyia.

El Corte Inglés contará con un presidente ejecutivo y un consejero delegado, que es Víctor del Pozo

El nou president de la companyia, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid, ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a Viajes El Corte Inglés, empresa de la qual és director general des del 1998. Nuño de la Rosa, que també és patró de la Fundació Ramón Areces, ha destacat pel seu coneixement de l'àmbit financer, del sector hoteler i turístic.

El consell d'administració ha afrontat una jornada clau en la història del grup i s'ha reunit amb tres punts en l'ordre del dia: aprovació de l'acta de l'anterior reunió del consell, el del passat 30 de maig, destitució i nomenament del president i precs i preguntes.

La decisió ha comptat amb el suport de set consellers que són Marta i Cristina Álvarez, Carlos Martínez, Florencio Lasaga, Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa (ambdós consellers delegats de la companyia) i Paloma García Peña (representant del fons Mancor). D'altra banda, Manuel Pizarro i el qatarià Al-Thani, que també van demanar la celebració d'aquest consell extraordinari, no han comunicat el què han votat.

APOSTA PER LA PROFESSIONALITZACIÓ

Amb el nomenament de Nuño de la Rosa, el consell d'administració d'El Corte Inglés advoca per recuperar la normalitat de la companyia i segueix apostant per la professionalització de la gestió, activitat que Nuño de la Rosa ja portava a terme des que va ser nomenat conseller delegat juntament amb Víctor del Pozo l'any passat.

El nou president ha agraït la confiança del Consell d'Administració. "El Corte Inglés és una companyia líder que ha destacat sempre per la seva capacitat d'innovació i d'adaptació a les noves necessitats dels clients. Tenim davant nostre reptes importants i apassionants per als quals comptem amb un gran equip de professionals. Estem il·lusionats i preparats per guanyar aquest futur".

Dimas Gimeno, per la seva banda, no ha acudit finalment a la reunió del consell d'administració en la qual s'ha aprovat la seva destitució, amb el suport de gran part dels consellers, i ha estat al seu despatx de les oficines del grup al carrer Hermosilla, en no estar d'acord amb la seva celebració, segons han assenyalat a Europa Press en fonts properes al directiu. En aquest sentit, Gimeno ja ha anunciat la seva intenció d'impugnar-lo davant els tribunals perquè totes les decisions adoptades quedin anul·lades.

El fins aquest dijous president d'El Corte Inglés va constatar a la reunió del passat 30 de maig la falta de suport del màxim òrgan de govern a la seva continuïtat en el càrrec, tenint en compte que set dels deu consellers ja van anticipar l'orientació del seu vot favorable a la seva destitució.

Un cop destituït com a president i rellevat en el càrrec, Gimeno continuarà com a conseller fins a la celebració de la junta d'accionistes d'agost, en la qual fins i tot podria ser destituït també com a membre del consell d'administració, tret que presentés abans la seva dimissió.

Gimeno va assumir la presidència del grup amb 39 anys el setembre del 2014, després de morir el seu oncle Isidoro Álvarez, si bé a finals d'octubre del 2017 Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa van ser nomenats consellers delegats assumint els poders executius.

Noticias relacionadas

contador