• Un nou pas dels asiàtics en el seu pla de vendre actius propis
ep hna gorup
EUROPA PRESS

El conglomerat xinès HNA Group, màxim accionista d’NH Hotels, ha retallat la seva participació en Deutsche Bank fins al 8,8%. Una reducció del seu pes a l'entitat financera alemanya que segueix deixant el grup asiàtic com a "rellevant" inversor.

  • 14,58€
  • -0,21%

"Una reducció del nostre holding més endavant no està planejada. HNA continuarà sent un important inversor en Deutsche Bank", ha aclarit un portaveu de C-Quadrat, el vehicle inversor del conglomerat asiàtic, segons informa Reuters.

El grup manté la seva posició de "rellevant" inversor al banc alemany

Una estratègia que es produiria perquè, durant les últimes setmanes, la liquiditat de la companyia ha estat sota pressió i alguns dels seus costos de finançament s'han elevat. A més, HNA ha dut a terme recentment la venda d'un edifici d'oficines a Sydney que havia comprat el 2012 i s’ha emportat uns guanys de 69 milions de dòlars (56 milions d'euros) i ha venut propietats a Hong Kong per 2.000 milions de dòlars.

Per la seva banda, el Financial Times va informar d'una venda d'accions assenyalant que HNA posseïa un 9,9% de Deutsche Bank, però matisant que les presentacions mostrades durant la passada setmana registraven un percentatge de drets de vot que havia caigut fins al 9,2 %. No obstant això, C-Quadrat ha afirmat avui que el grup d'empreses tenia "aproximadament un 8,8%" de participacions.

El grup xinès hi va elevar la seva participació al maig de 2017, d'un 4,6% inicial al 9,9%, convertint-se des de llavors en un dels principals accionistes del banc alemany junts amb Qatar i per sobre d'altres socis especialment rellevants, com la gestora BlackRock que posseïa una mica més del 6% del capital total.

Noticias relacionadas

contador