• El resultat d'explotació abans d'amortitzacions (OIBDA) millora un 5,5% fins als 8.179 milions
  • El deute net financer es redueix en el segon trimestre en 279 milions fins als 48.487 milions
ep presidente ejecutivotelefonica jose maria alvarez-pallete
EUROPA PRESS

Telefónica va augmentar el seu benefici en el segon trimestre. Ho va fer en un 18,4% fins als 821 milions, amb el que en els sis primers mesos de l'any acumula uns guanys nets de 1.600 milions d'euros, un 29% més que en la primera meitat de l'exercici anterior. No obstant això, el mercat esperava una millorança encara major. La 'teleco', que acumula tres alces consecutives en borsa després de la revolució en la cúpula amb el nomenament d'Ángel Vilá com a conseller delegat, es dispara en borsa gairebé un 4%, fins als 9,8 euros.

  • 4,15€
  • 0,78%

En concret, el consens d'analistes apuntava a un benefici de 855 milions d'euros en el segon trimestre o 1.634 milions en l'acumulat de l'any. No obstant això, la millora del resultat net de l'operadora presidida per José María Álvarez-Pallete és important. I més encara si la comparativa es realitza en termes subjacents, com denomina la companyia a les xifres reportades excloent sanejaments, plusvàlues o pèrdues per vendes d'actius, despeses de reestructuració o amortitzacions. En aquest cas, el benefici ascendiria un 23,6% fins als 1.092 milions d'euros entre abril i juny.

L'augment del benefici per acció és del 16,3%, fins als 0,15 euros. L'increment es produeix gràcies al repunt del benefici operatiu abans d'amortitzacions (OIBDA), una de les principals referències als informes de resultats de Telefónica, que ascendeix en un 5,5% interanual fins als 8.179 milions d'euros. El marge OIBDA millora 0,6 punts percentuals fins al 31,3%. Per la seva banda, la xifra de negocis s'eleva un 3,4% fins als 26.091 milions d'euros. Les despeses operatives també augmenten, un 2,1%, fins als 18.396 milions d'euros. "Durant el segon trimestre hem accelerat el nostre creixement orgànic, executant la nostra estratègia basada en una qualitat estructural, que es reflecteix en una forta posició competitiva als nostres principals mercats", assegura Álvarez-Pallete.


Pallete: "Durant el segon trimestre hem accelerat el nostre creixement orgànic, executant la nostra estratègia basada en una qualitat estructural, que es reflecteix en una forta posició competitiva en els nostres principals comprats"

Una altra variable molt seguida pel mercat en Telefónica és l'estoc de deute, que va pressionar a la companyia l'any passat. La xifra se situa en 48.487 milions d'euros, la qual cosa implica un descens de 279 milions d'euros respecte a març "gràcies a la generació de caixa lliure de 1.021 milions d'euros i el menor valor en euros del deute net en divises, 648 milions d'euros", assenyala la 'teleco' en el fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Això compensa el desemborsament de 829 milions d'euros en dividends (efectiu i accions), el pagament de compromisos d'origen laboral i altres factors com l'extensió de terminis de pagament amb proveïdors.

PALLETE REVISA A l'ALÇA LA PREVISIÓ D'INGRESSOS

Telefónica ha reiterat els seus objectius de dividend per 2017. És a dir, 0,40 euros per acció amb dos pagaments en efectiu, un d'ells previst per l'any vinent. Així mateix, la companyia ha revisat a l'alça la previsió del creixement d'ingressos per al conjunt d'aquest any des de l'1,2% fins a l'1,5%. "La fortalesa i millors tendències del negoci en la primera meitat de l'any i el bon posicionament per seguir capturant creixement sostenible en els trimestres vinents ens permeten revisar a l'alça els nostres objectius per a l'exercici 2017", sosté el president executiu de l'operadora.

En la distribució geogràfica, Llatinoamèrica segueix acaparant la principal font d'ingressos de la companyia. Telefónica Hispanoamèrica (el negoci de la 'teleco' a la regió excloent a Brasil) va registrar una xifra de negoci de 6.419 milions d'euros, després d'augmentar respecte a l'any anterior un 12,3%. Mentre que els ingressos a Brasil van augmentar un 1,7% fins als 6.193 milions. L'evolució és contrària a Espanya, on les vendes disminueixen un 2,3% fins als 6.226 milions, amb una reculada del resultat brut en un 1,9% fins als 2.425 milions d'euros. A Regne Unit, on opera a través de la marca O2 que estudia treure a borsa per obtenir recursos, la xifra de negoci s'eleva un 2,3% fins als 3.208 milions d'euros.
Finalment, Telefónica va obtenir uns ingressos de 370 milions d'euros a través de Telxius, un 8,3% més que l'any anterior.

Mentre que el segment d''altres societats i eliminacions' va reduir la seva aportació en un 8,5% fins als 504 milions. L'anterior no evita l'augment del pes de Llatinoamèrica en la xifra de negoci de Telefónica, que aconsegueix el 48%.

Noticias relacionadas

contador