• L'acord previ amb les seves entitats creditícies va expirar aquest diumenge
ep logo duro felguera
CEDIDA

Duro Felguera puja un 3% aquest dilluns desmarcant-se com un dels millors valors del Mercat Continu. I ho fa després que l'enginyeria asturiana hagi comunicat a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que està a l'espera del sí de les seves entitats creditícies per dur a terme la prolongació de la seva treva financera, que va finalitzar aquest diumenge.

  • 0,56€
  • -0,18%

Duro Felguera afirma que: "Actualment la pròrroga de l'acord d'espera (standstill), es troba en fase de tramitació interna pels corresponents òrgans de les entitats financeres participants amb l'objectiu de formalitzar-lo".

Duro Felguera afirma que: "Actualment la pròrroga de l'acord d'espera (standstill), es troba en fase de tramitació interna pels corresponents òrgans de les entitats financeres"

Les entitats financeres creditícies de l'enginyeria espanyola són "Banc Santander, Santander de Leasing, Caixabank, Banc Sabadell, Banc Popular, Bankia i BBVA", com bé recorda la pròpia companyia al comunicat. 2018 està sent un any molt mogut per al grup, disparant-se i desplomant-se al parquet d'acord si la possibilitat del refinançament s'acosta o s'allunya, respectivament.

Una de les condicions dels bancs per procedir al refinançament era que tingués lloc la marxa del ja expresident, Àngel Antonio del Valle, a més d'una ampliació de capital.

Els detalls d'aquesta ampliació van ser revelats per primera vegada per part de Duro Felguera el 8 de març a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV en què s'especificava que seria d'entre "100 i 125 milions d'euros d'ampliació capital dinerària", a la qual se sumaria "un ajust del deute que acabaria fixant-la a nivells sostenibles a l'entorn dels 85 milions d'euros junts amb una entrada de liquiditat addicional de 25 milions d'euros i línies d'avals per a nous projectes per un total de 100 milions d'euros", explicava l'empresa.

El grup s'enfronta aquests dies també a la negociació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a les plantes de Gijón i Madrid. El 12 d'abril, els sindicats CCOO i UGT reclamaven als bancs que deixessin d’"asfixiar" la companyia i els seus treballadors i demanaven que la intervenció del Principat d'Astúries exercís un paper de pressió "actiu" i participés en la recerca d'inversors a la "recta final" del procés.

Noticias relacionadas

contador