• La participació dels accionistes actuals patirà una dilució important
  • El deute de la companyia quedarà fixada en uns 85 milions d'euros
ep junta generalaccionistasduro felguera 2017
EUROPA PRESS

L'empresa d'enginyeria Duro Felguera s'ha desplomat gairebé un 35% en borsa, fins a 0,25 euros, després de confirmar els seus plans de reestructuració financera.

  • 0,55€
  • 0,36%

Segons va informar aquest dimecres el grup a la CNMV, el Consell d'Administració aprovarà durant els pròxims dies una ampliació de capital d'entre 100 i 125 milions d'euros.

Prèviament i immediata anterior a l'ampliació de capital, es realitzarà una operació d'ajust patrimonial i un ajust de deute que acabaria fixant el deute a nivells sostenibles a l'entorn de 85 milions d'euros, juntament amb una entrada de liquiditat addicional de 25 milions d'euros (línia backup) i línies d'avals per a nous projectes per un total de fins a 100 milions d'euros.

"Com a resultat de les operacions anteriors i a costa de la definició de final de l'ampliació de capital, es podria preveure una forta dilució per als accionistes actuals, si bé, les operacions previstes garantirien l'estabilitat i viabilitat futura de la companyia així com el manteniment del major nombre de llocs de treball possible", ha assenyalat l'empresa.

DETALLS ANTICIPATS

El passat 27 de febrer, la companyia va avançar a la CNMV els detalls del seu procés de refinançament, que incloïen els mateixos termes financers que els confirmats aquest dimecres.

Duro Felguera va afegir al comunicat enviat al regulador que les operacions d'ajust patrimonial "estarien determinades" pels resultats adversos estimats el 2017. El grup va assenyalar que el deute a Veneçuela (46 milions d'euros), l'actualització de litigis (61 milions), el deteriorament d'actius (33 milions) i els actius per impostos diferits (50 milions) són els principals impactes per als seus comptes.

A més, l'empresa ja va informar al desembre passat que les desviacions en diversos projectes també afectaran els resultats operatius de l'exercici anterior. Finalment, la companyia ha procedit a la desinversió dels seus edificis a Madrid, cosa que li ha reportat una liquiditat addicional de 7 milions d'euros, prevista per al període transitori fins a l'execució de l'ampliació de capital.

Noticias relacionadas

contador