• Recomanen 'comprar' i li atorguen un preu objectiu d’1,55 euros
ep salidabolsa unicaja
UNICAJA

Deutsche Bank ha iniciat la cobertura sobre Unicaja. Els analistes de l'entitat alemanya arrenquen amb recomanació de 'comprar' les accions de l'entitat amb un preu objectiu d’1,55 euros. Un nivell que suposa un potencial alcista del 19% respecte als 1,3 euros amb què cotitza aquest dilluns.

  • 1,13€
  • -1,74%

Un positivisme que no es reflecteix, de moment, en les seves accions. La cotització d'Unicaja es manté plana a l'arrencada d'aquesta jornada. "Unicaja ofereix una sòlida cobertura dels seus actius improductius i una alta sensibilitat als tipus d'interès", apunta. Deutsche Bank insisteixen en aquesta fortalesa i assenyalen que la seva cobertura d'actius improductius (dubtosos i adjudicats) està entre les més elevades de tota la banca espanyola, amb un 55%.

D'altra banda, els analistes destaquen que Unicaja s'espera una reducció de 100 milions d'euros en la partida d'actius adjudicats abans de 2020 com a resultat de la integració amb EspañaDuero. "La qüestió de l'eficiència d'Unicaja no està relacionada amb els costos, sinó amb els ingressos, ja que els coeficients de productivitat del banc són molt inferiors als de la resta del sector", indiquen des de l'entitat alemanya.

"Creiem que la taxa anual de creixement compost del 6% entre 2016 i 2020 en el crèdit és força agressiva", informa Deutsche Bank que espera menys de la meitat d'aquesta taxa de creixement dels préstecs. A més, els analistes estimen que "el rendiment creditici del banc caurà materialment, ja que el banc renegocia els 3.300 milions d'actius dels pisos hipotecaris; això hauria de ser parcialment compensat per la disminució dels costos de finançament majorista després del reemborsament del CoCos", indiquen.

Noticias relacionadas

contador