• Aquest dimecres cotitzen amb alces després de marcar mínims en 10,18 euros
  • La possible multa dels EUA augmenta els dubtes sobre el gegant alemany
deutsche-bank-aurait-besoin-de-beaucoup-de-capitaux

Deutsche Bank segueix sent el gran protagonista del sector financer europeu, i de la renda variable en general. El banc alemany ha caigut un 20% en set sessions, fins a marcar nous mínims històrics en 10,18 euros. Aquest dimecres rebota i cotitza amb pujades de més del 2%, fet que permet donar un respir a la banca, arrossegada pels dubtes al voltant del gegant alemany.

DAX

  • 17.822,79
  • -1,48%
  • 16,48€
  • 6,96%

El banc alemany s'enfronta a una possible multa multimilionària als Estats Units. El Departament de Justícia va iniciar un procés sancionador de fins a 14.000 milions de dòlars per la responsabilitat de Deutsche Bank a la crisi de les hipoteques subprime a 2008. Uns 12.500 milions d'euros que suposa al voltant del 84% de la seva capitalització borsària després de les recents caigudes. El banc va confirmar la informació, encara que va assegurar que no està disposat a acordar el pagament d'una multa propera a aquesta xifra i que les negociacions "acaben de començar".

Deutsche Bank és un banc sistèmic, amb prou tentacles per a afectar el conjunt del sistema

El càstig no només ha estat en borsa per a Deutsche Bank, el banc més gran per volum d'actius d'Alemanya. El problema és que l'entitat és sistèmica. És a dir, una entitat amb prou tentacles per a afectar el conjunt del sistema financer en cas de tenir problemes. O com es va dir al començament de la crisi, un banc 'too big to fail' -massa gran per caure-. Aquest temor roman encara al Vell Continent.

Deutsche Bank ha arrossegat amb ell la banca europea durant les últimes sessions. L'índex sectorial de referència, Euro Stoxx Banks, va perdre entre el divendres 16 de setembre i aquest dimecres, en el qual rebota un 2%, dos punts percentuals. Mentre que l'Ibex 35 Bancs, que aglutina les set entitats de l'índex espanyol, va caure en set sessions un 3,5%, i avui puja prop d'un 2%.

ANÀLISI TÈCNICA: REBOTS PUNTUALS

L'anàlisi tècnica ja anticipava que les caigudes dels últims dies podien desembocar en rebots puntuals, com passa aquest dimecres. "Dins de la tendència baixista de fons de Deutsche Bank podem veure com des de mitjans de març el preu es troba encaixat dins d'un canal baixista i per definició la base del mateix acostuma a funcionar com a suport", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía .

"Fins i tot per seguir caient es necessita que els preus rebotin amb força. És més, els rebots més violents són aquells que es produeixen dins d'una tendència baixista", afegeix l'expert. Tècnicament, el títol està a les portes del canal baixista dels últims mesos, "per definició, zona de suport". No obstant això, no es pot parlar de canvi de tendència, sinó "d'un potencial rebot dins d'una fortíssima tendència baixista", sentencia Rodríguez.

Gràfic de Deutsche Bank

contador