• Després de l'oferta vinculant de Scotiabank per a la compra de BBVA Xile...
  • ... i l'acord amb Cerberus Capital Management per la venda del 80% de la seva maó
ep francisco gonzalez presidentebbva
BBVA

BBVA ha estat el gran protagonista d'aquesta setmana. L'entitat acordava la venda de la seva filial a Xile aquest dimarts amb Scotiabank i el 80% de la seva maó a Cerberus, dimecres. Dos moviments amb els quals els analistes de Deutsche Bank preveuen que podria usar "per millorar els ingressos dels seus accionistes, ja sigui a través de recompres, dividends especials o adquisicions als principals mercats del banc". Encara destaquen que l'escenari "més probable" seria aquest últim.

  • 10,18€
  • -2,35%

Aquest dimecres, BBVA rebia una oferta vinculant de l'entitat canadenca The Bank of Nova Scotia (Scotiabank) per a la compra de la participació del 68,19% a BBVA Xile i activitats relacionades com el negoci d'assegurances de vida, per un preu aproximat de 2.200 milions de dòlars (1.850 milions d'euros).

"La venda generaria una plusvàlua neta per a l'entitat d'aproximadament de 640 milions, afegint a la ràtio capital 50 punts bàsics que portarà aquesta ràtio a situar-se a l’11,6% durant el tercer trimestre de 2017. D'altra banda, esperem que la transacció provoqui una caiguda del 3% del benefici per acció entre 2018-19", indiquen al seu informe.

D'altra banda, el banc que presideix Francisco Gónzalez va aconseguir un acord amb una entitat filial de Cerberus Capital Management per a la creació d'una aliança d'empreses a la qual traspassarà el negoci de 'Real Estate' (immobiliari) de BBVA a Espanya. En execució d'aquest acord, BBVA aportarà el negoci a una única societat i, a la data de tancament de l'operació, vendrà a Cerberus el 80% de les accions d'aquesta societat

"Atès que estimem que el negoci immobiliari seguirà generant pèrdues el 2018 i 2019, la transacció hauria de provocar un augment del 2,5% en el benefici per acció el 2018 i de 1,8% el 2019", indiquen els experts de l'entitat alemany. A més, indiquen que "la desconsolidació dels actius hauria de millorar el capital lleugerament en 2 punts bàsic, suposant una ponderació de risc del 100% per als actius nets", indiquen.

Noticias relacionadas

contador