cbnhhotel

Meliá presentarà els seus comptes de 2017 el proper 27 de febrer i, un dia després, ho farà NH Hotels. Per això, els analistes del banc alemany, Deutsche Bank, han llançat les seves previsions sobre els resultats de les dues cadenes hoteleres i, en ambdós casos, destaquen les seves expectatives positives.

  • 4,24€
  • -2,97%
  • 2,25€
  • -2,43%

Els experts esperen que els ingressos d’NH Hotels augmentin un 7% respecte al 2016 i arribin als 1.575 milions d'euros, "impulsat principalment per bons resultats a Espanya i al Benelux", indiquen. D'altra banda, els analistes estimen que el resultat brut d'explotació (EBITDA) de la companyia arribi als 232 milions d'euros, un 28,4% més que durant el passat exercici.

Amb aquestes estimacions, Deutsche Bank ha augmentat un 3,4% el seu preu objectiu sobre NH Hotels, de 5,9 euros a 6,10 euros, i manté la seva recomanació de 'mantenir' les accions de la cadena hotelera. Els analistes també esperen que "el deute net caigui fins a tres vegades l'EBITDA amb un despalanquejament addicional esperat per al pròxim any amb els ingressos dels actius d'Amsterdam", afirmen.

L'única incertesa que tenen els analistes sobre la cadena hotelera de Ramon Aragonés és el futur de la participació d’HNA, màxim accionista d’NH Hotels. El mes passat, el conglomerat xinès va anunciar ja la seva voluntat de vendre la seva participació en NH Hotel, on compta amb un 29,3%, i va revelar que ha contractat les entitats JP Morgan i Benedetto Gartland perquè busquin possibles compradors.

Amb Meliá, Deutsche Bank espera un bon exercici malgrat "els vents en contra recents com els huracans al Carib, les tensions a Catalunya o l'evolució adversa dels tipus de canvi", indiquen. Els analistes també esperen que la cadena hotelera augmenti el pagament de dividends fins al 35% (des de 30%) per permetre als seus accionistes beneficiar-se de la millora del balanç general", apunten.

Les previsions que manegen des del banc alemany és que Meliá augmenti un 4,3% els seus ingressos, fins als 1.883 milions d'euros, i un creixement del 9% del seu EBITDA. "La debilitat de dòlar és la principal preocupació de Meliá perquè genera a prop del 50% del seu benefici a Amèrica", apunten els analistes. La recomanació de Deutsche Bank és 'comprar' les accions de la cadena hotelera i mantenen el seu preu objectiu als 14,5 euros, un 30% més que els 11,1 euros als quals cotitza en aquests moments.

Noticias relacionadas

contador