• Un altre dels elements que reduiran els guanys és el nou protocol d'emissions WLTP
ep vision mercedes-maybach ultimate luxury
MERCEDES-BENZ

El grup automobilístic alemany Daimler, matriu de Mercedes-Benz, ha modificat a la baixa les expectatives de guanys per a aquest any a causa, entre altres elements, d’uns costos "més alts del que s'esperava", així com de la nova normativa d'emissions WLTP, segons ha informat la companyia, que tindrà un benefici operatiu aquest any "lleugerament per sota del nivell de 2017".

  • 74,04€
  • -1,03%

En aquest sentit, Daimler ha destacat que el factor "decisiu" d'aquest canvi d'expectatives va ser la marca Mercedes-Benz Cars, que va registrar menys vendes de tot terrenys de les esperades i més costos, que no van ser transferits al complet als clients, a causa de l'augment de les tarifes d'importació per a vehicles nord-americans al mercat xinès.

Un altre dels elements que reduiran els guanys del grup és el nou protocol d'emissions WLTP, que s'espera que tingui un efecte negatiu sobre els beneficis de la companyia durant la segona meitat de l'any. A més, els ingressos de Mercedes-Benz Vans també s'estan veient afectats per la retirada de vehicles dièsel.

D'aquesta manera, Daimler espera que els beneficis de Mercedes-Benz Cars siguin aquest any "lleugerament" inferiors als de 2017, mentre que situa els guanys de Mercedes-Benz Vans "significativament" per sota del nivell de l'any passat.

Per la seva banda, el benefici de Daimler Buses es mantindrà similar al de l'exercici anterior, tot i la disminució de la demanda a Amèrica Llatina.

CAIGUDA A BORSA

Després d'aquest anunci, les accions de la companyia a la Borsa de Frankfurt (Alemanya) han registrat una caiguda del 4,3% i s’han situat per sota dels 58 euros, més de dos euros per sota en comparació amb el tancament del dimecres (60,45 euros).

En aquest sentit, el rang del dia de les accions es va situar entre 57,65 euros i 59 euros. A més, la variació anual del preu dels títols acumula un descens proper al 15%.

El 2017, Daimler va registrar un benefici net de 10.864 milions d'euros, cosa que va suposar una xifra històrica i un increment del 24% respecte a l'any anterior. A més, la corporació alemanya va tancar l'any passat amb una facturació rècord de 164.330 milions d'euros, xifra que es tradueix en una pujada del 7% en comparació amb 2016.

La companyia ha explicat que aquest significatiu augment dels seus guanys nets durant 2017 es justifica per l'evolució positiva tant de la seva xifra de negoci com de les seves vendes mundials, tot i les "volàtils condicions del mercat".

Noticias relacionadas

contador