• L'entitat espera obtenir uns guanys d'1.400 milions d'euros a través de l'oferta pública
  • La cartera de DWS està valorada en més de 700.000 milions d'euros
blackrock-soros-interesses-par-l-ipo-de-dws-par-deutsche-bank

El negoci de gestió d'actius del major banc d'Alemanya ha debutat aquest divendres en el parquet de Frankfurt. I ho ha fet amb pujades. DWS ha estat valorada per la seva matriu, Deutsche Bank, en 32,5 euros per títol per a la seva Oferta Pública Inicial (OPI), amb la qual l'entitat espera obtenir uns guanys d'1.400 milions d'euros. Aquest preu es troba lleugerament per sota del valor mitjà de l'objectiu del banc d'obtenir entre 30 i 36 euros per acció. Actualment el preu per acció es troba per sobre de l'inicial en els 32,55 euros.

  • 15,32€
  • -0,55%

D'aquesta manera, Deutsche Bank vendrà el 22,5% de la companyia, la cartera de la qual de gestió està valorada en mes de 700.000 milions d'euros. Després del debut, l'entitat espera que la capitalització ascendeixi fins als 6.500 milions d'euros. Ara com ara només es coneix un comprador, l'asseguradora japonesa Nippon Life Insurance Company, qui s'hauria interessat per un 5% de la participació a preu d'emissió, en el que significaria un gran acord estratègic entre ambdues companyies.

Una operació que es troba emmarcada dins d'un programa de reestructuració impulsat pel seu director John Cryan, que no està tenint massa èxit després de la caiguda de gairebé el 25% del preu dels títols de l'entitat crediticia des del passat mes de gener.

La sortida a Borsa de DWS serà un de les estrenes més sonades dels anys recents a Alemanya, que estarà seguida d'altres grans dates com el debut de SpringerNature, HSE24 i Godewind en les properes setmanes.

L'entitat alemanya va tancar 2017 registrant pèrdues de 497 milions d'euros, una reducció del 63,3% pel que fa a 2016.

Noticias relacionadas

contador