lakshmi n mittal arcelormittal
ARCELORMITTAL

Els analistes de Citi es mostren positius amb l'acord aconseguit per Investco Italy, consorci format per ArcelorMittal i Marcegaglia, amb el Govern italià per a l'arrendament i posterior compra del grup siderúrgic Ilva per 1.800 milions d'euros. Des de l'entitat, apunten sobre aquesta compra que es produiran sinergies per valor de 310 milions d'euros fins al 2020.

  • 25,51€
  • -0,04%

Al seu informe mantenen la seva recomanació de compra sobre ArcelorMittal i també insisteixen en el seu preu objectiu de 28 euros per acció. La acereria és un dels valors més alcistes de l'IBEX durant aquesta jornada de dilluns amb una pujada del 2% i cotitzant a 18,24 euros. Segons l'opinió d'aquests experts, aquesta operació "no hauria de sorprendre el mercat" a causa que l'adjudicació dels resultats del procés de licitació per Ilva es va anunciar fa un parell de setmanes a favor d'AM Investco.

"Les nostres converses amb els inversors mostren com la majoria espera un preu 15-20 euros/tona en els enviaments d'acer acabat en aquesta sinèrgia (que en l'estimació de 9,5 milions de tones en enviaments d'acer acabat implica 140-190 milions d'euros)", apunten la analistes.

UN CENTRE DE PRODUCCIÓ BÀSIC A ITÀLIA

Després de realitzar aquesta operació, Lakshmi N. Mittal, president i conseller delegat d'ArcelorMittal, va indicar: "Tenim una comprensió molt sòlida que es necessita per millorar el comportament de la companyia.”

En aquest sentit, la multinacional va destacar que l'adquisició d’Ilva proporciona als ArcelorMittal un centre de producció bàsic a Itàlia, el segon major consumidor d'acer del mercat europeu.

Noticias relacionadas

contador