• La seva immediata competidora als carrers de la capital espanyola, eMOV, suma 160.000 usuaris durant el seu primer any de vida
ep vehiculocar2go
CAR2GO

L'èxit del carsharing és cada vegada més gran. Així ho testifiquen les dades del lloguer per minuts de vehicles elèctrics, que inunden les grans ciutats i que convencen cada dia a més usuaris. Precisament una de les primeres companyies a posar en circulació aquest tipus de vehicles, car2go, acaba de donar a conèixer les seves dades de l'exercici 2017, i no podrien ser millors. La companyia, que està sota el paraigua de Daimler, ha augmentat un 30% el nombre d'usuaris a tot el món fins als 2.970.000. Només a Madrid compta amb 190.000 clients.

  • 73,97€
  • 0,61%
  • 21,85€
  • -4,21%
Les ciutats en què car2go té més clients són Chongqing, a la Xina (234.000); Berlín, a Alemanya (219.000); i Madrid, a Espanya (190.000)

En una nota, car2go presumeix d'haver crescut "de manera dinàmica" l'any passat gràcies no només a l'augment del nombre de clients, sinó també al fet que els seus usuaris han fet lloguers més llargs i s'ha realitzat un "aprofitament més eficaç" dels vehicles que té circulant a les ciutats en què opera. La companyia segueix afermant el seu lideratge, tot i que ha de competir amb altres companyies que estan sorgint a la calor de l'èxit del carsharing, amb les quals ha de repartir-se el paper.

Segons car2go, el 2017 ha augmentat el nombre de clients de forma global, tot i que les ciutats amb més usuaris segueixen sent Chongqing, a la Xina (234.000 clients); Berlín, a Alemanya (219.000 clients); i Madrid, a Espanya (190.000 clients). No obstant això, va ser a Amèrica del Nord on la companyia va registrar una de les seves "fites més importants", com ella mateixa assegura. Va passar a finals de 2017, quan va aconseguir convèncer més d'un milió de clients, que són els que utilitzen car2go als EUA i Canadà a l'actualitat.

"L'any 2017 ha estat un rotund èxit per car2go", ha dit Olivier Reppert, CEO de la companyia. També ha remarcat que l'empresa ha crescut "en tots els sectors -nombre de clients, durada dels lloguers i aprofitament eficaç dels vehicles-i en totes les regions" en què opera, assegurant que el 2018 esperen que segueixi el creixement, perquè tot i que l'any acaba de començar ja hi ha "signes per a això".

El passat exercici els clients van llogar més de 24 milions de vegades els vehicles de car2go. Els majors creixements en el nombre de lloguers, segons ha confirmat l'empresa, es van produir a Milà (678.000 lloguers més), Berlín (622.000 lloguers més) i Hamburg (454.000 lloguers més). A més, gràcies a la introducció dels paquets per hores 'car2go packages' al setembre, ha augmentat la durada mitjana dels lloguers en un 30%.

Car2go ha explicat, a més, que ha augmentat l'eficàcia de l'aprofitament de la flota total de vehicles que té repartits per tot el món, d'aproximadament 14.000 cotxes elèctrics. "Va augmentar al voltant del 38% durant l'exercici de 2017", assenyala l'empresa, que ha ampliat la seva flota amb nous models smart i Mercedes-Benz aquest any.

DURA COMPETÈNCIA

L'èxit d'aquest negoci de lloguer de cotxes per minuts s'explica també gràcies a les bones dades que estan recollint les competidores de car2go. A Madrid no es pot parlar de carsharing sense tenir en compte a eMOV, empresa que està sota l'òrbita de la francesa PSA Peugeot Citroën i que acaba de complir el seu primer aniversari a la capital espanyola.

Segons les dades facilitades per la mateixa companyia a finals de desembre, suma ja més de 160.000 usuaris registrats, xifra que l'ha convertit en "la companyia de carsharing que més ha crescut a Europa en volum de clients registrats en tan sols un any de vida", com presumeix la pròpia eMOV. La companyia ja ha augmentat la flota fins als 600 vehicles i ha ampliat l'àrea de servei fins a barris de fora de la M-30, com Hortaleza, Las Tablas o Sanchinarro.

Encara que eMOV no és l'única amb la qual competeix car2go, ja que des de desembre hi ha un 'tercer en discòrdia' a Madrid. Es tracta de Zity, el servei de cotxe compartit de Ferrovial i Renault que opera dins del perímetre de la M-30 amb una flota inicial de 500 cotxes Renault ZOE 40, totalment elèctrics.

Noticias relacionadas

contador