• La venda de la participació de Repsol a Gas Natural podria fer que CaixaBank abandonés definitivament la seva posició en la petroliera
ep seurepsol 20170504091803
Europa Press

La participació dels tres majors accionistes de Repsol -CaixaBank, Sacyr i Temasek- es redueix fins al 22%. Tot i això, mantindran una posició forta a l'òrgan d'administració, amb un terç de la representació.

  • 15,01€
  • -0,03%

Fins i tot la participació del seu històric accionista CaixaBank, que va arribar a manejar-ne gairebé el 15%, podria desaparèixer del tot, segons apunta el banc d'inversió nord-americà Morgan Stanley. La molt probable venda del 20% de la participació de Gas Natural, per part de Repsol, podria motivar el banc català a abandonar definitivament la seva posició dins de la petroliera, aprofitant els seus nivells de cotització, en creixement des que va abandonar la seva referència dels 10 euros el 2016. Actualment el valor del títol es troba per sobre dels 14 euros.

En concret, aquesta dilució s'ha produït per la política de script dividend i el disseny de derivats financers durant els últims mesos amb l'objectiu de reduir el deute.

Tot i la reducció, les tres companyies seguiran controlant un terç del consell, sumant 5 consellers d'un total de 16. La Caixa i Sacyr en mantindran dos cada un, amb Gonzalo Gortázar per La Caixa i Manuel Manrique per Sacyr com a vicepresidents, i Temasek continuarà amb un representant. La companyia seguirà presidida per Antonio Brufau, des arribés al lloc el 2004.

Noticias relacionadas

contador