• Les compres de les societats ascendeixen a 222 milions d'euros
  • Aquestes compres no tindran impacte en el balanç ni en els seus ràtios de capital perquè són operacions intragrup
caixabank

L'IBEX lluita per acabar la setmana per sobre dels 10.100 punts i Caixabank l’està ajudant a aconseguir-ho. L'entitat catalana puja gairebé un 2,5% fins a fregar els 4 euros per acció, la qual cosa fa que lideri els avenços del selectiu. Aquesta pujada es produeix després d'anunciar la compra de Banc BPI del capital social de diverses societats i el seu negoci de corretatge, research i corporate finance per un total de 222 milions d'euros.

  • 4,49€
  • 0,42%

El banc adquirirà de BPI la totalitat del capital social de les companyies BPI Gestao d'Actius Societat Gestora de Fundos de Investimento i de BPI Global Investment Fund Management Company, per un preu de 75 i 8 milions d'euros, respectivament.

VidaCaixa adquirirà de Banc BPI la totalitat del capital social de BPI Vida i Pensoes Companhia d'Assegurances per un preu de 135 milions d'euros. En tots aquests casos, Banc BPI continuarà distribuint els fons d'inversió i els productes d'assegurances de vida i de pensions de les societats adquirides.

CaixaBank adquirirà de Banc Português d'Investimento -filial de BPI- el seu negoci de corretatge, research i corporate finance, amb un preu de l'operació que s'estima que serà d'uns 4 milions d'euros.

Les operacions estan subjectes a l'obtenció de les autoritzacions reguladores pertinents, i en ser operacions intragrup, no tindran impacte en el balanç i resultats consolidats de CaixaBank ni en els seus ràtios de capital.

Noticias relacionadas

contador