ep caixabank 20170529132504
CAIXABANK

Tots els bancs, un darrere l'altre, lideren el costat més negatiu de l'IBEX a aquestes hores de divendres. CaixaBank cau un 4,5%, BBVA es deixa un 3,55%, Santander cedeix un 3,6% i Bankinter retrocedeix un 3,33%. Les entitats són els artífexs que l'IBEX s'hagi donat la volta de manera abrupta i l’estan arrossegant a aquestes hores fins als 9.798 punts (-1,97%).

  • 4,53€
  • 0,70%
  • 4,51€
  • 0,80%

Aquesta reacció tan negativa de les entitats financeres, i de tots els valors de l'IBEX (només dos cotitzen en verd a aquestes hores), s'ha produït just després que Ciutadans s'hagi pronunciat després de la moció de censura presentada aquest divendres pel PSOE contra Mariano Rajoy, i hagi demanat al president del Govern que convoqui eleccions o, en cas contrari, donarà suport a una moció de censura 'instrumental' per dissoldre les Corts. No obstant això, aquesta reclamació de Ciutadans és difícil que arribi a materialitzar-se perquè Pedro Sánchez ha presentat la seva moció de censura per governar ell.

La crisi política que ja és una realitat a Espanya queda en evidència si es compara el comportament de l'IBEX amb el de la resta de places del Vell Continent. El CAC puja ara un 0,4% i el DAX suma un 1% amunt. L’EuroStoxx, per la seva banda, suma un 0,3% a l'alça. Els índexs dels països de la perifèria d'Europa, el PSI20 i l'FTSE MIB, sí que estan notant el contagi. El primer es deixa un 0,17% mentre que el selectiu italià cedeix un 0,70%.

La crisi política d'Espanya se suma a una situació política a Itàlia de la qual s'ha parlat molt al llarg de tota la setmana i de la qual seguirà parlant. El nou Govern del país, integrat pels partits radicals Moviment 5 Estrelles i Lliga Nord ja compta amb un primer ministre (Giuseppe Conte) i anirà donant a conèixer durant els pròxims dies els noms dels ministres. Els analistes auguren problemes per a la Unió Europea (UE) a l'horitzó proper per la realitat d'Itàlia... a la qual cal sumar ara Espanya.

Noticias relacionadas

contador