bt internet

BT (British Telecom) es desploma un 8% a l'FTSE britànic aquest dijous. La major 'teleco' del país ha anunciat la retallada de fins a 13.000 llocs de treball durant els propers tres anys. Una mesura inclosa dins d'un pla de reestructuració que, tot i això, assegura que mantindrà els dividends dels seus accionistes, segons un comunicat enviat pel grup a la Borsa de Londres.

  • 1,05£
  • -0,29%

Un nou pla estratègic del grup britànic que arriba després d'anunciar una caiguda del 3% dels seus ingressos durant el quart trimestre, fins als 5.967 milions de lliures i incompleix així les expectatives dels analistes.

Els analistes afirmen que "és el moviment que els seus accionistes fa anys que estan esperant"

Dins d'aquesta nova estratègia de la companyia, BT ha anunciat, a més, una reducció de despeses i el desenvolupament de nous productes. Així mateix, la companyia de telecomunicacions contractarà 6.000 nous enginyers per al llançament de la connexió 5G en xarxes mòbils i el servei d'atenció al client.

BT buscarà així canviar el seu model de negoci, segons paraules del seu conseller delegat Gavin Patterson assegurant que el grup "està en una posició única per ser líder en serveis i connectivitat convergent". De fet, Patterson afirma: "Som clarament líders de mercat pel que fa a l'escala de la nostra relació amb els clients".

Els analistes d'Interactive Investor sostenen que les mesures dutes a terme per BT "són de sentit comú", en acomiadar 13.000 llocs de treball administratius i contractar 6.000 nous treballadors en "funcions més rellevants". De fet, afirmen que "és el tipus de moviment que els accionistes de BT han estat esperant durant anys".

Per la seva banda, els analistes de Hargreaves Lansdown afirmen que són "accions dràstiques" les dutes a terme per BT, però que haurien d’ajudar a retallar aquests 1.500 milions de lliures que el grup planeja reduir. No obstant això, asseveren que "no seran suficients per treure BT del forat en què es troba". Així mateix, preveuen que "el dividend es congeli i els guanys tornin a caure el proper any".

Des de RBC, els analistes subratllen que "BT es troba estratègicament molt ben posicionada i abordant problemes que han preocupat els inversors durant els últims 18 mesos".

Noticias relacionadas

contador