• Nova mostra de l'augment de proteccionisme econòmic als EUA
  • El Govern nord-americà s'aferra a la seguretat nacional per al bloqueig
qualcomm

Broadcom, fabricant de xips amb seu a Singapur, abandonarà la seva oferta de compra sobre el seu rival nord-americà Qualcomm, després del veto que ha patit l'operació per part de l'Administració Trump, segons informa 'Bloomberg'.

  • 157,63$
  • -2,36%

El bloqueig a l'operació suposa un nou pas endavant en el proteccionisme econòmic que ha adoptat el president dels EUA, en considerar una amenaça a la "seguretat nacional" aquesta operació.

Broadcom va llançar per primera vegada l'oferta de compra de Qualcomm al novembre de 2017, en la qual anava camí de convertir-se en la major combinació tecnològica de la història. L'operació rondava als 117.000 milions de dòlars, més els gairebé 25.000 milions en deute.

El mateix Hock Tan, conseller delegat de Broadcom, anunciava una setmana abans de llançar la seva primera oferta que repatriava la companyia als EUA durant una cerimònia al Despatx Oval amb el president. No obstant això, aquest moviment no sembla suficient per Trump.

Qualcomm s'ha convertit en un dels principals competidors de la xinesa Huawei al sector, cosa que el converteix en un actiu preuat per al país.

L'hostilitat a l'oferta de Broadcom no només ve des de la Casa Blanca. El consell de Qualcomm ha reiterat de forma unànime i des d'un principi que l'oferta subestima materialment la companyia. "Per les raons que hem declarat públicament, i de manera privada, el consell de Qualcomm segueix creient de forma unànime que cadascuna de les seves ofertes, incloent-hi l'anterior de 82 dòlars per acció, ens subestima materialment", afirmaven al passat mes de febrer.

El Comitè d'Inversió Estrangera dels EUA (CFIUS), organisme que analitza aquesta oferta, va analitzar que estava investigant si Broadcom privaria Qualcomm d'inversió en investigació que li permetessin competir amb la resta d'actors del sector. D'altra banda, aquest organisme va assenyalar que hi ha risc en la relació de Broadcom amb "entitats estrangeres de tercers".

Si bé, no va identificar aquestes entitats, la seva investigació va descriure repetidament Qualcomm com l'empresa líder en el desenvolupament de la tecnologia 5G. "Un canvi en el control tindria conseqüències substancials negatives per a la seguretat nacional dels Estats Units", va afirmar CFIUS.

"Mentre que els Estats Units segueix sent el dominador, la Xina probablement competiria sòlidament per omplir qualsevol buit deixat per Qualcomm com a resultat d'aquesta adquisició hostil".

Noticias relacionadas

contador