• Des de BlackBerry matisen que "seguim deixant la porta oberta" a col·laborar amb ells
mark zuckerberg ceo facebook
Facebook

BlackBerry ha interposat una demanda contra Facebook per infringir presumptament la patent de la seva tecnologia per al servei de missatgeria al tribunal federal de Los Angeles segons informa 'Reuters'.

  • 2,75$
  • -1,43%
  • 481,07$
  • -4,13%

La demanda afecta WhatsApp i Instagram, a més de la companyia dirigida per Mark Zuckerberg. Segons assenyala 'CNET', la demanda es produeix després de "diversos anys de diàleg" entre BlackBerry i la xarxa social. "Com a líder en seguretat digital i programari integrat, la visió de BlackBerry és que Facebook, Instagram i WhatsApp podrien ser grans socis al nostre camí cap a un futur connectat de forma connectada i seguim mantenint la porta oberta per a ells", ha matisat BlackBerry en aquest mitjà.

"La nostra intenció és lluitar", assegura Paul Grewal (conseller general adjunt de Facebook)

Concretament, la demanda de BlackBerry és sobre la seva patent BlackBerry Messenger (BBM), un sistema de missatgeria que permet als usuaris rebre i enviar textos i imatges sense incórrer en tarifes de missatgeria estàndard i que, en molts sentits, va ser una versió primitiva del que acabarien sent WhatsApp i iMessage.

La demanda sosté que Facebook "va crear aplicacions de missatgeria utilitzant una sèrie de característiques innovadores de seguretat, interfície d'usuari i millora de la funcionalitat que precisament van ser la base de l'èxit dels productes de BlackBerry". Algunes d'aquestes característiques inclourien les notificacions de missatges no llegits o la possibilitat d'etiquetar familiars o amics en fotografies.

Per la seva banda, Paul Grewal (conseller general adjunt de Facebook), ha respost a la demanda interposada per BlackBerry: "Lamentablement reflecteix l'estat actual del seu negoci de missatgeria, després d'abandonar els esforços per innovar, BlackBerry ara busca aprofitar-se de la innovació dels altres. La nostra intenció és lluitar".

contador