• Els analistes creuen que la qualitat del capital de reserva de l'entitat és "pobra"
ep sucursal banc sabadell

L'últim informe de la firma alemanya Berenberg és explícit en la seva opinió sobre el pla estratègic presentat el dimarts per Banc Sabadell. Els analistes consideren que els supòsits que contemplen des de l'entitat "no són realistes" amb la situació actual del banc espanyol.

  • 1,46€
  • 1,04%

Aquest informe s'acompanya d'una recomanació de "vendre" els títols de Sabadell, amb un previ objectiu de caiguda fins a l'euro per acció. Aquest descens suposaria un descens en la seva cotització del 45% donis dels nivells de preu actuals.

Segons Andrew Lowe, l'analista de Berenberg que signa l'informi, l'estratègia del banc d'origen català depèn més que mai del creixement dels ingressos. Sabadell introdueix en el seu pla uneixes expectatives d'increment de la facturació del 3-4% anual, xifra que considera "irreal".

"Amb els costos augmentant i els desequilibris mantenint-s'en el temps, esperem que els tornades continuïn defraudant", assenyala l'analista. També aprofita per comentar que la desaparició del 'scrip dividend' (dividend en accions) serà positiu per a Sabadell, encara que assenyala que segueixen preocupats per la pobra qualitat del capital de l'entitat.

"LA QUALITAT DEL CAPITAL ÉS POBRE"

El president de Sabadell, Josep Oliu, no va dubtar a destacar que el nivell de capital "no és un problema" i actualment es situa en el 12%. Donis de Berenberg considerin que aquesta confiança està fora de lloc i que "la qualitat del capital és pobre". "Els crèdits fiscals diferits (DTC per els seves sigles en anglès) representin la meitat del capital CET1 (que mesura la fortalesa de l'entitat)", apuntin, i no dubten a assenyalar que això podrien ser un problema en una situació d'estrès.

Sabadell és un dels bancs europeus més exposats a aquest tipus de risc i donis de Berenberg assenyalen que els canvis recents en els lleis fiscals espanyoles (limitant l'ús de DTC) suggereixen que el suport governamental pot disminuir en el temps.

Noticias relacionadas

contador