• Les plataformes de BBVA gestionen més de 542 milions d'operacions diàries
  • S'han multiplicat per sis des dels 90 milions diaris de 2006
BBVA

BBVA ha anunciat un acord global amb la plataforma de serveis en el núvol de Amazon, Amazon Web Services (AWS), amb l'objectiu d'accelerar la transformació del grup mitjançant l'ús de 'cloud computing'.

  • 11,02€
  • 1,05%

L'aliança forma part d'una sèrie d'acords que el grup BBVA està duent a terme amb proveïdors estratègics i converteix a AWS en el proveïdor preferent de serveis d'infraestructura 'cloud' del banc.

La transformació del negoci implica que les plataformes tecnològiques han d'estar preparades per afrontar un creixement exponencial de operacions

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, les plataformes de BBVA actualment gestionen més de 542 milions d'operacions diàries, enfront dels 90 milions en 2006. En 2017 estaran preparades per realitzar 1.000 milions d'operacions diàries en temps real, la qual cosa confirma la ràpida adaptació de BBVA als canvis en les necessitats i expectatives dels seus clients.

"La transformació del negoci implica que les plataformes tecnològiques han d'estar preparades per afrontar un creixement exponencial d'operacions i les tecnologies de cloud computing tenen molt a contribuir en aquest sentit", ha subratllat el responsable global de Engineering de BBVA, Ricardo Moreno.

"Treballar amb AWS i que ens acompanyin en aquest viatge no solament amb els seus serveis sinó també amb la seva experiència ens ajudarà a accelerar la nostra transformació", ha afegit Moreno.

COL·LABORACIÓ AMB AWS

El banc espera que la col·laboració amb AWS i l'ús de la seva tecnologia li permet utilitzar el potencial que ofereix el núvol al mateix temps que treballarà "estretament" amb reguladors i supervisors per complir amb els seus requeriments. El grup BBVA ja utilitza AWS per a la seva aplicació per a comerços 'Commerce 360', que ofereix intel·ligència comercial a través de TPVs, actualment disponible a Espanya, i preveu seguir estenent l'ús del Cloud de AWS.

"Estem encantats de treballar amb BBVA, un dels principals innovadors del món del sector financer", ha valorat el vicepresident mundial de vendes d'Amazon Web Services, Mike Clayville..

contador