• El banc pagarà un dividend de 0,15 euros per acció el proper 10 d'abril
  • El directiu assenyala que Espanya ha d'emprendre una sèrie de reformes ambicioses
ep francisco gonzalez presidentebbva
BBVA

El president de BBVA, Francisco González, ha afirmat que l'entitat augmentarà el dividend que reparteix als seus accionistes "de la mateixa manera" que ho faran els seus resultats durant els propers anys i el repartirà al 100% en efectiu.

  • 9,96€
  • -2,05%

"D'ara endavant, el dividend creixerà de la mateixa manera que els resultats del grup i es pagarà 100% en efectiu, amb dos pagaments per exercici", ha assenyalat el primer executiu de BBVA durant la seva intervenció a la junta general ordinària d'accionistes, en la qual ha explicat que els repartiments es faran a l'octubre i l'abril.

Segons González, els resultats obtinguts per l'entitat el 2017 permeten a BBVA "seguir mantenint un corrent molt sòlida de dividends, dins d'una política clara, prudent, predictible i sostenible".

La junta d'accionistes de BBVA ha de donar el seu vistiplau al repartiment del dividend complementari corresponent a l'exercici 2017, que té un import de 0,15 euros per acció i es pagarà el proper 10 d'abril.

En total, la distribució a l'accionista amb càrrec a 2017 se situa als 0,37 euros per acció, dels quals 0,26 euros per títol es van lliurar en efectiu.

Aquesta distribució suposa un dividend-benefici en efectiu el 38% sense comptar amb l'ajust comptable per la participació en Telefónica, així com un increment del 36% en la remuneració en efectiu en relació amb la lliurada el 2016.

ALTRES DECLARACIONS

González ha afirmat que Espanya fa "massa temps" que està ocupada amb "problemes d'àmbit local", de manera que està "posposant" les qüestions claus per al futur i ha de "posar-se a treballar".

"Ara cal posar-se a treballar amb responsabilitat i valentia, pensant en el futur de tots. El nostre país fa massa temps que està ocupat amb problemes d'àmbit local. Estem posposant les qüestions claus per al nostre futur", ha apuntat durant la seva intervenció en la junta general d'accionistes del banc, celebrada aquest divendres a Bilbao.

González considera necessari arribar a "un consens ampli" per promoure una "ambiciosa agenda de reformes" que situïn Espanya com un país "capaç de créixer i prosperar en un entorn canviant, complex i cada vegada més competitiu".

Noticias relacionadas

contador