• També la rendibilitat del negoci a Espanya i les sinergies amb CatalunyaBanc
  • Falta per veure si l'entitat realitza algun comentari sobre el possible interès en Popular
ep francisco gonzalez presidentebbva
BBVA

BBVA serà el gran protagonista de la borsa espanyola dijous, ja que el banc presidit per Francisco González presentarà els seus resultats del primer trimestre de 2017. Després d'un impressionant ral·li borsari del 19% des del començament de l’any (aquest dimecres ha baixat un 0,24%, fins a 7,61 euros) els inversors es fixaran en diverses claus per avaluar el compte de resultats que presenti l'entitat, la capitalització borsària de la qual és de 50.800 milions d'euros.

  • 11,04€
  • 1,24%

Compte de resultats: El consens de mercat espera una forta pujada (molt superior al de la resta dels bancs espanyols) del benefici net del 54%, fins a 1.084 - 1.091 milions d'euros. La setmana passada, el consens de FactSet esperava un benefici fins i tot superior d'1.209 milions d'euros. A més, el marge d'interessos pujarà un 5%, fins a 4.371 milions d'euros. Les despeses d'explotació es mantindran plans en 3.186 milions i les provisions augmentaran un 1%, fins a 1.222 milions.

Possible sorpresa a l'alça: Els analistes de JP Morgan Cazenove esperen un benefici net d'1.209 milions d'euros, un 11% per sobre de la previsió del consens. Aquests experts consideren que els comptes de l'entitat es veuran beneficiades per un millor comportament de l'esperat del tipus de canvi (lira turca i peso mexicà). En aquest escenari, el banc nord-americà centra el seu interès en "les previsions per a Turquia, el creixement dels préstecs a Mèxic i l'evolució de la qualitat del crèdit".

Espanya: Renta 4 espera "certa pressió en el marge d'interessos, tant per una falta de recuperació del crèdit com per certa deterioració addicional en el marge de clients". Aquesta feblesa serà parcialment compensada per "un descens dels costos d'explotació" gràcies a "les sinergies derivades de la integració de CatalunyaBanc (200 milions d'euros objectiu per 2017, 6% de la base de costos de la divisió)". El consens espera que el benefici a Espanya augmenti un 37%, fins a 320 milions d'euros.

Mèxic: És el principal 'motor' dels resultats de BBVA, ja que el consens espera un benefici de 492 milions d'euros en aquest mercat, amb una pujada de l’1% enfront del primer trimestre de 2016. Recentment, BBVA Research va elevar el seu pronòstic de creixement per a l'economia mexicana fins a l'1,6% des del 1% per 2017 i fins al 2% des de l'1,8% per 2018.

Turquia: "L'atenció tornarà a estar centrada a la divisió de Turquia, on el risc geopolític continua sent una de les principals incerteses sobre un àrea que el 2016 va representar el 14% del benefici net", afirma Renta 4. El consens espera que el benefici net en aquest mercat millori un 9%, fins a 145 milions d'euros.

Banc Popular: BBVA ha estat un dels bancs assenyalats pels analistes com a possible comprador de Banc Popular, ja que d'una banda l’ajudaria a elevar la seva presència a Galícia i d'altra banda li permetria guanyar accés al sector de les Pimes, on Popular compta amb una posició capdavantera. Encara que els experts afirmen que el banc que pot estar encara més interessat en Popular que BBVA és Banc Sabadell. En qualsevol cas, el mercat considera que BBVA pot protagonitzar encara alguna operació corporativa a Espanya.

Roda de premsa a distància: En referència a això, l'entitat no permetrà als periodistes assistir a la tradicional roda de premsa a la seva seu, sinó que realitzarà una trobada online retransmesa en streaming amb el seu conseller delegat, Carlos Torres. Amb seguretat, el directiu serà qüestionat sobre el possible interès a adquirir Banc Popular, després que la setmana passada el propi BBVA emetés un informe al qual valorava el banc presidit per Emilio Saracho en tan sols 0,5 euros per acció si es veia obligat novament a ampliar capital.

Previsions: Els experts consultats per FactSet donen a BBVA un preu teòric de 6,62 euros (gairebé un 15% per sota del seu preu actual de cotització). Quant a les recomanacions, un 28% dels experts aconsella comprar, un 38% mantenir i un 34% vendre. Els resultats que presenta el grup i, sobretot, les previsions que faciliti de cara al conjunt de l'exercici, seran claus per al consens d'analistes a l'hora de mantenir o revisar a l'alça la seva valoració actual.

Aquesta mateixa setmana, els experts de GVC Gaesco Beka apostaven per BBVA, amb una valoració de 8,05 euros, a causa que "és una entitat diferent, perquè té una alta exposició a Turquia i Mèxic, on és més important el procés de bancarització que el nivell de tipus”, segons va comentar Víctor Peiró, director d'anàlisi d'aquesta companyia.

Noticias relacionadas

contador