• L'entitat ofereix un entorn bancari per empreses empergents de tecnologies financeres
  • Opera actualment en set països i compta amb uns 60 clients corporatius
carlos torres vila bbva
BBVA

BBVA ha participat en una ronda de finançament de l’empresa emergent alemanya solarisBank, que ha aconseguit recollir 56.600.000 d'euros, ha informat l'entitat, que també adquirirà les accions a la companyia que posseïa la filial alemanya d'Unicredit.

  • 10,21€
  • -2,06%

La inversió, l'import de la qual no ha estat detallat, s'emmarca dins de l'estratègia de transformació digital de BBVA, que aposta per una de les primeres plataformes digitals de serveis financers amb fitxa bancària. L’empresa de tecnologies financeres ha desenvolupat el concepte de banking as a service que -mitjançant l'ús d’APIs- permet a les empreses clients oferir els serveis financers de solarisBank i també de tercers.

En concret, gràcies a la seva plataforma tecnològica, l'entitat ofereix un entorn bancari per empreses emergents de tecnologies financeres, companyies digitals establertes, així com entitats financeres i empreses.

"El desenvolupament d'una plataforma oberta perquè tercers es puguin connectar via APIs serà una via de creixement cada vegada més rellevant", ha comentat sobre això el conseller delegat de BBVA, Carlos Torres Vila, que considera que amb aquesta inversió el banc podria "créixer més ràpidament" a l'àmbit de banking as a service.

A la ronda de finançament també han participat ABN Amro, Visa i Lakestar. Així mateix, Arvato Financial Solutions, filial de Bertelsmann, i el grup japonès SBI, actuals inversors a l'empresa, han aportat recursos addicionals, si bé l'operació està subjecta a l'aprovació de les autoritats reguladores pertinents.

Els recursos obtinguts es destinaran a reforçar l'estratègia de creixement de solarisBank, continuar amb el desenvolupament de la seva plataforma digital, potenciar la cartera de productes i serveis, així com donar suport a l’expansió cap a altres mercats.

L’empresa emergent alemanya opera actualment en set països i compta amb uns 60 clients corporatius que utilitzen la seva plataforma bancària. A més de serveis de banca digital i targetes, ofereix als seus clients corporatius serveis financers i de crèdit, així com pagaments i fideïcomís, tots accessibles via APIs.

L'entitat pot operar en tota la Unió Europea i des de la seva creació fa dos anys, ha aixecat capital per import de 92 milions d'euros.

BBVA va anunciar aquest dimecres una inversió de 96 milions d'euros per elevar fins al 39% la seva participació en el banc britànic digital Atom. Carlos Torres Vila va comentar respecte a la inversió que "Atom està avançant extremadament bé i li seguirem donant suport. Estem absolutament alineats amb la visió que té per a la banca i la disrupció que ja està aportant als serveis financers britànics".

Noticias relacionadas

contador