• Fins al moment, BBVA comptava amb el 29% de l'entitat britànica
  • Les aportacions, unides a l'anunciada avui, sumen un total de 189 milions d'euros
ep francisco gonzalez presidentebbva
BBVA

BBVA ha anunciat avui que augmentarà la seva participació en Atom, el banc britànic exclusivament digital, mitjançant una injecció de capital en aquest negoci predominantment mòbil. BBVA preveu invertir uns 96 milions d'euros (65,4 milions de lliures) en Atom, cosa que li permetrà incrementar la seva participació fins al 39% (des del 29% actual), subjecte a l'aprovació de les autoritats reguladores i dels accionistes.

  • 11,04€
  • 1,24%

Fins ara, les aportacions, unides a l'anunciada avui, sumen uns 189 milions d'euros (un total de 167 milions de lliures). Les accions de BBVA han tancat amb una caiguda del 0,3% fins als 6,63 euros. L'entitat presidida per Francisco González va entrar en Atom al novembre de 2015, amb la inversió d'uns 64 milions d'euros (al canvi d'aquest moment) amb els quals es va fer amb el 29,5%.

Com assenyala l'entitat, l'anunci demostra la confiança de BBVA tant en l'estratègia empresarial com en l'equip gestor d’Atom, entitat que ha obtingut el primer lloc en l'enquesta de satisfacció NPS (Net Promotor Score, per les sigles en anglès) pels seus productes d'estalvi al Regne Unit.

El conseller delegat de BBVA, Carlos Torres Vila, va comentar respecte a la inversió que "Atom està avançant extremadament bé i els seguirem donant suport. Estem absolutament alineats amb la visió que Atom té per a la banca i la disrupció que ja està aportant als serveis financers britànics".

Els nous recursos permetran Atom mantenir el seu notable ritme de creixement, donar suport a la captació de nous clients i enfortir capacitats essencials. El banc mòbil també treballa en el desenvolupament i llançament de nous productes i serveis. Atom ha demostrat la seva capacitat per executar l'estratègia prevista i ja compta amb un balanç superior als 1.300 milions de lliures en dipòsits, i més de 1.200 milions de lliures en préstecs a empreses i hipoteques, tot en menys d'un any.

La presidenta d’Atom, Bridget Rosewell, va assenyalar: "Atom és un negoci ambiciós i dinàmic i és precisament aquesta relació única dels nostres accionistes, el nostre equip i els nostres socis el que ens permet oferir una alternativa real als clients britànics. Estem entusiasmats a continuar treballant amb les nostres parts interessats per anar llançant nous productes i serveis i aportar noves formes de fer banca, amb la nostra missió de canviar la banca per bé".

Per la seva banda, el conseller delegat d'Atom, Mark Mullen, va declarar que "estem molt orgullosos que hem aconseguit en aquest viatge d'Atom fins al moment i molt entusiasmats amb els nostres plans de futur. Aquesta important injecció de capital ajuda a assegurar el lloc d'Atom com una força disruptiva en el panorama bancari britànic. Seguirem invertint en creixement, tecnologia i en productes, al mateix temps que avancem amb el suport dels nostres inversors".

Noticias relacionadas

contador