• Kai-Fu Lee és "un dels experts més reconeguts a l'àmbit de la IA a nivell global", segons BBVA
bbvacb5

BBVA aposta per la intel·ligència artificial. I ho fa amb una inversió de 50 milions de dòlars (40,2 milions d'euros) en el fons xinès Sinovation Fund IV de Kai-Fu Lee, expresident de Google China i "un dels experts més reconeguts a l'àmbit de la IA a nivell global", segons indica l'entitat financera a través del seu comunicat.

"L'operació aportarà a BBVA coneixement i accés al creixent mercat xinès de la innovació en intel·ligència artificial", afirma el banc, que assenyala "les aplicacions bancàries dotades d'intel·ligència artificial" com "possiblement un element diferenciador clau per als clients en el futur, així com un factor crític perquè les entitats obtinguin la informació necessària per oferir una millor proposta de valor".

"L'operació aportarà a BBVA coneixement i accés al creixent mercat xinès de la innovació en intel·ligència artificial", afirmen des de l'entitat financera

Des d'un punt de vista financer, "l'operació permetrà a BBVA entendre i, potencialment, coinvertir en empreses emergents tecnològiques xineses especialitzades en IA", destaquen des de l'entitat. D'aquesta manera, "el banc augmentarà la seva presència al mercat tecnològic de major creixement mundial, alhora que es focalitza en retorns atractius de la inversió".

Carlos Torres Vila, conseller delegat de BBVA, afirma que invertint en Sinovation Fund IV "ens assegurem d'aprendre i aproximar-nos a algunes de les solucions d'intel·ligència artificial en desenvolupament més prometedores del món. I ho podem fer a través d'una plataforma d'inversió d’alt rendiment amb un sòlid perfil de rendibilitat".

Sinovation Ventures, la matriu del fons, va iniciar les seves operacions el 2009 i actualment compta amb sis fons, amb uns actius totals sota gestió de més de 1.700 milions de dòlars. Les seves inversions estan principalment centrades a la Xina i "ofereixen una taxa de rendibilitat de la inversió (IRR, per les sigles en anglès) superior a la mitjana del sector", segons BBVA. La companyia ja ha creat sis unicorns (empreses emergents amb un valor superior als 1.000 milions de dòlars), entre els quals s'inclouen "Meitu, MOBIKE, VIPKid i Face ++".

Noticias relacionadas

contador