• El preu objectiu previ era de 32 euros
pablo isla inditex resultados 2017
Inditex
43,74€
  • 0,00€
  • 0,00%

Inditex va convèncer els inversors dimecres amb els seus resultats. La companyia tèxtil va pujar un 3,5% després de presentar els seus comptes del primer trimestre fiscal. Les entitats d'anàlisi també donen el vistiplau als comptes. Barclays ha millorat el seu preu objectiu per uns "forts" marges que l’impulsaran per a la resta de l'any.

La companyia anglesa li atorga un potencial del 13% fins als 34 euros per acció. La companyia tèxtil cotitza, a aquestes hores, plana als 29,93 euros. L'anterior preu objectiu era de 32 euros. "Els resultats d'ahir ens asseguren que la història a llarg termini està en bon camí", asseguren els analistes de Barclays.

No obstant això, són conscients que les vendes "estaven lleugerament" per sota de les expectatives, però destaquen que van ser fortes en les exportacions, de manera que apunten que hi ha un impuls favorable per a aquest segon trimestre. "Més important encara, considerem els marges com una font de potència per a la resta de l'any" afegeixen.

"Els marges bruts van ser molt superiors a les expectatives, probablement beneficiant-se del canvi en l'estratègia comercial de l'any passat i de l'abastament de la divisa, del dòlar", apunten. D'aquesta manera, els analistes de Barclays han modificat les seves previsions per a un creixement dels ingressos lleugerament menors i marges lleugerament més alts.

La tèxtil Inditex va guanyar un 2% més durant el seu primer trimestre fiscal (entre l'1 de febrer i el 30 d'abril de 2018), fins als 668 milions d'euros. Les vendes es van situar als 5.654 milions d'euros, un 2% superiors a les del primer trimestre del 2017. Les vendes a tipus de canvi constants van augmentar un 7%. El consens esperava un benefici net en línia amb el publicat, de 640 milions d'euros.

La companyia ha precisat que les vendes totals del primer trimestre van establir un nou màxim històric per al període d’un trimestre "caracteritzat pel fort impacte de les divises". Així mateix, ha destacat que les vendes en botigues comparables van ser positives en totes les àrees.

Noticias relacionadas

contador