sabadell firma
Banco Sabadell

Banc Sabadell i la gestora Asabys Partners, promoguda per Josep Lluís Sanfeliu, han posat en marxa un nou fons de capital risc que centrarà la seva activitat d'inversió al sector de la innovació al'àmbit de la salut, i que té com a objectiu assolir els 60 milions d'euros.

  • 1,48€
  • -1,20%

En concret, el nou instrument neix amb la denominació "Sabadell Asabys Health Innovation Fund", i té previst dur a terme inversions durant les primeres etapes als camps de la Biotech, Medtech, Digital Health i Serveis Innovadors a l'àmbit de la salut invertint principalment en territori espanyol i també al Regne Unit i Israel.

El fons podrà comprometre fins a 6 milions d'euros per companyia i preveu operar en estreta col·laboració amb centres de recerca i hospitals de referència. Cal destacar que, d'aquesta manera, Banc Sabadell segueix apostant per la inversió al sector de la salut i actua com a inversor de referència en aquest fons junts amb la gestora Asabys, recentment llançada per Sanfeliu, exsoci cofundador d'Ysios Capital.

Espanya és a l'actualitat un referent en recerca a l'àrea de ciències de la vida, i hi ha un gran nombre de projectes en etapes inicials. Aquest projecte es posa en marxa per tant amb la finalitat d'atendre aquesta oportunitat, i davant l'escassetat d'inversors especialitzats privats durant aquestes etapes.

"El compromís de Banc Sabadell amb Asabys Partners demostra la confiança en un equip humà altament qualificat, amb un ampli track record en capital risc i en salut, en un sector emergent que està consolidant el seu creixement i contribució a l'economia i l'oportunitat de desenvolupar projectes empresarials que ofereixen un rendiment potencial amb un alt impacte social alhora que financer", afirma Raúl Rodríguez, director de BS Capital a Banc Sabadell.

Josep Lluís Sanfeliu, d’Asabys Partners, esmenta que "el sector de les ciències de la vida i la tecnologia a l'àmbit de la salut està en un moment de desenvolupament extraordinari que requereix suport financer en les seves etapes primerenques per atendre necessitats mèdiques no cobertes aprofitant la innovació disruptiva amb una visió especialitzada, diversificada i empresarial".

D'altra banda, el Grup Banc Sabadell es va posicionar com a inversor de referència en Ysios BioFund II Innvierte, i amb l'assignació addicional de recursos per realitzar coinversions directes juntament amb aquest mateix fons a Espanya. Així mateix, el vehicle Sabadell Venture Capital ha realitzat una inversió directa en la companyia de tecnologia mèdica per al tractament de l'ictus isquèmic a l'àmbit de la neurocirurgia, Anaconda Biomed, juntament amb Ysios Capital.

Noticias relacionadas

contador