ep conseller delegatbanc sabadell jaume guardiola
EUROPA PRESS

Banc Sabadell tanca la sessió d'aquest dimecres amb una caiguda del 4,2%. L'entitat financera espanyola reacciona així al mercat a un informe d’RBC Capital Markets, que retira el seu suport i rebaixa la seva recomanació de 'Sector Perform' (en línia amb el sector) a 'Underperform' (per sota de la resta del sector) i, a més, redueix el preu objectiu des dels 2,10 euros fins als 1,70 euros (un 12% menys).

  • 1,45€
  • 0,94%

Els analistes d’RBC Capital asseveren que "el preu de Sabadell és pla a hores d'ara, en línia amb el rendiment del seu sector" i esperen que "caigui a causa del competitiu entorn del Regne Unit després dels problemes informàtics de TSB (filial britànica de Sabadell)".

L'entitat financera es pot veure llastada per TSB, la seva filial al Regne Unit

Des d’RBC redueixen les expectatives de beneficis de Sabadell per al 2020 en un 13%, assumint que TSB representarà per llavors un 10% (en lloc d'un 21%) dels guanys totals de l’entitat bancària, llastada per "unes menors expectatives d'ingressos nets" de la seva filial al Regne Unit.

Una retallada en les previsions que està, a més, impulsat per les expectatives d'un menor cost del risc a Espanya.

Els reguladors britànics que supervisen el sector bancari i la protecció de dades van anunciar el passat 24 d'abril que havien obert una investigació després dels problemes tècnics dels serveis en línia de TSB. La presidenta del Comitè de Tresoreria del Parlament Britànic, Nicky Morgan, va ser l'encarregada de demanar explicacions a la filial britànica de Sabadell després de les queixes dels clients del banc.

SABADELL, A LA CUA DELS BANCS ESPANYOLS

Els analistes de RBC estableixen que "el nostre ordre de preferència a Espanya és: BBVA, Bankinter, Santander, CaixaBank, Bankia i Sabadell". De fet, BBVA és l'únic amb potencial de pujada (+14%) respecte a la resta d'entitats.

D'entre tots els bancs espanyols, els analistes de RBC atorguen a Bankia, CaixaBank i la pròpia Sabadell la recomanació d''Underperform', mentre que Santander i Bankinter reben la de 'Sector Perform' i BBVA, la d''Outperform'.

SABADELL VEN ELS SEUS ÚLTIMS 11 HOTELS

A més, Sabadell segueix desinvertint en actius. L’entitat bancària va completar aquest dimarts la venda de les seves últims 11 hotels a canvi de 35 milions d'euros. Es tracta d'immobles de mida mitjana ubicats a diferents punts d'Espanya.

El desembre de l'any passat, Banc Sabadell ja va efectuar la venda del 100% de la seva plataforma de gestió hotelera Hotel Investment Partners (HI Partners) a Halley Holdco, entitat controlada per Blackstone Group, per un import de 630.730.000 d'euros i va aconseguir unes plusvàlues de 50 milions.

Noticias relacionadas

contador