• Dilluns és la data de registre de les accions però l'execució del 'contrasplit' figurava per avui, dijous
  • Sociedad de Bolsas ha anunciat aquest matí, abans de l'obertura, que l'agrupació d'accions s'executava avui
lakshmi n mittal arcelormittal
Lakshmi N. Mittal, CEO d'ArcelorMittal.ARCELORMITTAL

Confusió al voltant de ArcelorMittal aquest dijous. Si la companyia ja de per si és notícia, perquè cau més d'un 3% (un dia més se situa a l'extrem més negatiu de l'IBEX afectada per tota la incertesa al voltant de Donald Trump), ho ha estat encara més quan, a primera hora, els seus títols han passat de cotitzar a 6 euros a fer-ho a 19 euros.

La companyia ha executat avui el seu 'contrasplit' (agrupació d'accions) de tres accions per una, aprovat durant la junta d'accionistes del 10 de maig, però el mercat esperava aquesta execució per dilluns que ve, 22 de maig. 'Bolsamanía' va publicar aquest dimecres una informació en què apuntava aquesta data a partir de la nota de premsa que la pròpia ArcelorMittal va remetre el 11 de maig, en què s'apunta que l'execució del 'contrasplit' seria el 22 de maig ("The Reserve Stock Split will become effective on 22 May 2017", diu la nota).

Fonts del mercat consultades per 'Bolsamanía' apunten al fet que, probablement, s'hagi produït una confusió per part d'ArcelorMittal a reproduir les dates i informar-ne. Dilluns figura com la data de registre de les accions, però la data de liquidació era avui dijous, 18 de maig.

Des de la Borsa de Madrid al·leguen que, en tot moment, han informat convenientment del procés, han detallat les diferents dates i subratllen que la Sociedad de Bolses ha comunicat, abans de l'obertura, que avui es procedia l'execució del 'contrasplit' d’ArcelorMittal.

UNA PRIMERA PART DE L'ANY COMPLICADA

ArcelorMittal està vivint una primera part de 2017 complicada en borsa. Fins i tot els seus últims resultats, en els quals va anunciar un benefici de més de 1.000 milions i sobre els analistes destacaven que havien superat "àmpliament les previsions", van ser rebuts amb fortes caigudes.

A l’any, ArcelorMittal es deixa ja un 8% en borsa, penalitzada clarament pel bluf en què s'està convertint, dia rere dia, l’'efecte Trump' que tant la va beneficiar en el seu moment. El president dels Estats Units va prometre invertir més en infraestructures i això va agradar a les acereres. No obstant això, a mesura que augmenta la incertesa política al voltant de Trump, s'incrementen també els dubtes sobre si el president dels Estats Units podrà executar aquestes promeses.

L’'altra' situació negativa que està penalitzant ArcelorMittal és el temor que l'economia xinesa creixi menys del que s'esperava. Tots dos factors estan pressionant a la baixa el preu dels metalls, com el mineral de ferro, el coure, el zinc i el níquel, cosa que està afectant a les companyies vinculades amb el sector.

Noticias relacionadas

contador