• Botín ha dit aquestes paraules en rebre la medalla d'honor com a empresària de l'any per part de la patronal catalana Foment del Treball, a Barcelona
ana bot n foment treball
Banco Santander

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha assegurat aquest dimarts que la solució a la inestabilitat política que es viu actualment a Catalunya passa per "tornar al seny", és a dir, al seny o sentit comú. Ho ha fet durant el seu discurs en rebre la medalla d'honor com a empresària de l'any per part de la patronal catalana Foment del Treball, a Barcelona.

  • 4,52€
  • 0,41%

"Estic convençuda que el camí és tornar al seny, estendre ponts, treballar junts. Des d'avui, per recuperar la confiança". Aquestes han estat les paraules de Botín, amb les quals ha fet una al·lusió a la situació actual a Catalunya, on aquesta setmana es formarà el Parlament resultant de les eleccions del passat 21-D.

En aquest sentit, la presidenta del Santander ha defensat que "les societats més pròsperes, les quals generen creixement i benestar per als seus ciutadans són les que són més obertes, més tolerants i les que saben integrar i conviure amb la diversitat i la diferència d'opinions".

"Treballem junts perquè Catalunya segueixi sent un exemple de societat oberta, tolerant i responsable”

"Treballem junts perquè Catalunya segueixi sent un exemple de societat oberta, tolerant i responsable", ha reclamat Botín, després del qual ha reiterat el seu "compromís personal i el de Banc Santander" amb la comunitat "i els empresaris catalans".

Així mateix, la directiva ha declarat que "el desenvolupament de l'activitat empresarial es basa en la capacitat per poder assumir riscos", però que aquesta "difícilment es pot realitzar en un entorn de gran incertesa, en què no hi hagi un marc racional i previsible per prendre decisions, i invertir a mitjà termini". I és que, "durant els últims temps hi ha hagut molta incertesa en aquest país", ha opinat Botín.

"SÓN TEMPS DIFÍCILS"

D'aquesta manera, la presidenta del banc càntabre ha assegurat que "són temps difícils", en els quals "la societat necessita propostes positives". "Però hi ha solucions", ha afegit, i ha fet una crida d'atenció a "les empreses i governs", perquè aprofitin "la favorable conjuntura actual per passar a l'acció". "Aquí a Catalunya, a Espanya, a Europa", ha declarat.

Així, Ana Botín ha defensat el manteniment de la Unió Europea, i que Catalunya (dins d'Espanya) en segueixi formant part. Això sí, la directiva ha alertat que el Vell Continent "no té temps per perdre" i, per tant, "és el moment de reforçar el projecte europeu".

"És el millor model que coneixem", ha afegit, tot i que hi hagi "problemes que calen resoldre", fent així al·lusió a la sortida del Regne Unit del bloc comunitari (Brexit).

Noticias relacionadas

contador