amancio ortega

Amancio Ortega continua estenent el seu imperi immobiliari. Segons ha publicat la premsa coreana, el fundador d'Inditex ultima la compra d'un edifici a Seül, l’M Plaza, de 27.000 metres quadrats i 22 plantes. L'operació, que durà a terme a través de la seva firma d'inversió Pontegadea, podria tancar-se per un import de 328 milions d'euros.

D'aquesta manera, Ortega fa el salt al continent asiàtic després d'haver acumulat actius a Europa i Amèrica valorats en prop de 7.000 milions d'euros, recull Antena 3.

L'edifici que vol adquirir l'empresari gallec es troba a Myeongdong, un dels principals eixos comercials de Seül. I és que l'oferta d'Ortega s'ha imposat en la licitació a la resta de competidors, perquè, a diferència de les gestores d'inversió, que necessiten recaptar fons d'inversors institucionals i privats, el fundador d'Inditex inverteix de manera directa, segons avança el rotatiu coreà JoongAng.

Amb la compra d'aquest immoble, que té com a inquilins marques de moda com Zara, Forever21 o Folli Folli, el gallec estendrà el seu imperi immobiliari. En els últims anys Ortega ha incrementat les seves inversions en aquest camp, que duu a terme utilitzant part dels dividends que rep d'Inditex.

A finals de l'any passat va adquirir el mític edifici Haughwout a Nova York per un import de 145 milions de dòlars (133 milions d'euros). Es tracta d'un immoble situat al número 490 del carrer Broadway, al Soho novaiorquès, que data del segle XIX, té un total de cinc pisos i va ser el primer a disposar d'ascensor a Manhattan. Inspirat en els edificis de Venècia, va pertànyer a l'empori The Haughwout, el més famós al món en la fabricació de cristalls, porcellanes i miralls.

MIAMI BEACH, LONDRES, GRAN VIA...

La compra de Nova York va ser l'última que va dur a terme el 2015 després d'adquirir al setembre una illa de locals comercials a Miami Beach per un import de 370 milions de dòlars (341 milions d'euros).

Fora dels EUA, Ortega també ha adquirit un edifici a Londres, un dels seus llocs preferits a l'hora d'invertir el seu patrimoni, tenint en compte que en els últims anys ha destinat més de 1.500 milions de lliures esterlines (uns 2.150 milions d'euros) a la compra d'immobles, tant espais comercials com oficines, a la capital britànica.

La seva última adquisició a la capital britànica va ser un edifici d'oficines al barri de Saint James anomenat Almack House per un import aproximat de 225 milions de lliures (uns 320 milions d'euros).

I a Espanya la seva última gran compra va ser l'edifici de la Gran Via, número 32, de Madrid, la qual cosa el va convertir en propietari d'algunes de les principals marques competidores de Zara com ara Mango, H&M i Primark. També és amo de la Torre Picasso, després de desemborsar el 2011 uns 400 milions d'euros.

contador