• També ha aprovat un dividend de 0,48 euros per acció que es farà efectiu el 31 de gener de 2018
ep amadeus sedeniza
AMADEUS

El consell d'administració de la proveïdora de serveis tecnològics Amadeus IT Group ha acordat llançar un pla de recompra d'accions pròpies per un màxim de 1.000 milions d'euros i un límit d'adquisició de 25 milions de títols propis, el 5,69% del capital. A més, el grup ha aprovat un dividend de 0,48 euros bruts per acció amb càrrec a 2017.

Aquest pla de recompra, la finalitat del qual és reduir el capital social d'Amadeus, tindrà un període màxim de vigència de 27 mesos (des de l’1 de gener de 2018 fins al 31 de març de 2020), sense computar potencials períodes de suspensió, segons ha comunicat avui la companyia que lidera Luis Maroto a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El pla de recompra s'executarà en dos trams, previ acord de la junta general d'accionistes que se celebri amb posterioritat a la finalització de cada tram.

El primer tram, no cancel·lable, serà de fins a 500 milions d'euros durant 15 mesos, amb un període mínim de compra de nou mesos; i un altre màxim de 500 milions d'euros en un segon tram, que podrà ser cancel·lable si les circumstàncies ho requereixen, i que s'estendrà des d'abril de 2019 fins al 31 de març de 2020.

L'entitat financera que actuï com a agent rebrà un mandat irrevocable de compra d'accions i prendrà les seves decisions de compra independentment d'Amadeus i sense la seva influència.

MANTÉ LA SEVA POLÍTICA DE DIVIDEND

El consell d'administració d'Amadeus també ha aprovat la distribució d'un dividend a compte amb càrrec als resultats de 2017 per un import fix de 0,48 euros bruts per acció, que es farà efectiu el 31 de gener de 2018.

D'aquesta manera, la companyia tecnològica manté la seva actual política de dividends per a l'exercici 2017, consistent en un 'pay out' d'entre un 40% i un 50% del benefici consolidat de l'exercici, i la situa en el percentatge màxim dins del rang aprovat.

El 30 de setembre, el benefici consolidat es va elevar a 776.300.000 d'euros, fet que suposa una millora del 15,9% enfront del mateix període de l'any 2016. La companyia va destinar 412.500.000 d'euros al repartiment de dividend el 2016, un 21,3% més que un any abans, i el 50% del benefici de l'exercici.

No obstant, la companyia explica que la seva política de dividends podria veure afectada per les previsions o les condicions del mercat, així com per les circumstàncies financeres i l'evolució de la companyia i la necessitat de caixa, entre d'altres factors, en aquest cas es revisaria i es procediria a l'oportuna comunicació

NOVA CONSELLERA INDEPENDENT

Finalment, el consell d'administració ha nomenat Pilar García Ceballos-Zúñiga com a consellera independent, pel procediment de cooptació, amb efectes del 15 de desembre. La nova consellera substituirà Stuart McAlpine que ha presentat la seva dimissió per motius personals amb efecte immediat.

Pilar García ha desenvolupat una llarga carrera professional a IBM des de 1984 a l'àrea d'innovació tecnològica. Fins el 2016 va ser vicepresidenta executiva d'IBM Glonal Digital Sales Services, Cloud & Security.

Noticias relacionadas

contador