• Mobike, el seu gran rival, està recolzada per Tencent
ep bicicleta elctrica kymco
KYMCO

La companyia xinesa de bicicletes compartides, Ofo, ha aconseguit recaptar 718 milions d'euros en una ronda de finançament liderada per Alibaba, que es passa així al negoci dels pedals.

Una ronda de finançament iniciada per Ofo en plena pugna amb el seu competidor Mobike pel negoci de les bicicletes compartides a la Xina. Les dues companyies han aconseguit una expansió ràpida a l'estranger i llançar nous serveis, a més d'oferir una major varietat en la seva gamma de bicicletes.

"Ofo ha passat per un període de transició des d'una fase de ràpid creixement a una etapa de desenvolupament d'alta qualitat"

"Ofo ha passat per un període de transició des d'una fase de ràpid creixement a una etapa de desenvolupament d'alta qualitat", ha apuntat el fundador i conseller delegat de la companyia, Dai Wei. No obstant això, Wei no ha revelat la valoració actual de la seva companyia al mercat, que era de 1.621 milions d'euros abans d'aquesta ronda de finançament segons el propi dirigent de la companyia.

Un altre dels inversors destacats de la ronda de finançament, a més d’Alibaba, han estat les empreses de capital de risc Haofeng Group, Tianhe Capital, Junli Capital i la filial d'Alibaba, Ant Financial.

Per la seva banda, entre els actuals inversors d’Ofo destaca Didi Chuxing, que ha integrat les virtuts de Ofo a la seva pròpia plataforma. A l'altra banda hi ha Mobike, que compta amb el suport de l'altre gegant xinès, Tencent Holdings, que ha anunciat que llançarà la seva pròpia plataforma de compartir cotxes.

Noticias relacionadas

contador