• L'Executiu alemany preveu tancar l'acord a finals de maig
drone uav air military defence

Alemanya està a punt de tancar un acord per comprar el seu primer avió no tripulat amb capacitat militar per 900 milions d'euros, segons informa 'CNBC'.

  • 159,62€
  • -0,65%

El dron estaria estacionat a Israel i seria gestionat pel gegant aeroespacial europeu Airbus. La seva adquisició tindria lloc enmig d'un clima polític conflictiu, davant els temors que aquesta adquisició s'apropi al país d'Angela Merkel a participar més en accions militars a l'exterior.

L'avió no tripulat estaria estacionat a Israel i gestionat pel gegant aeroespacial Airbus

En resposta a un escrit redactat pel partit d'esquerres alemany, el ministre de Defensa del país ha afirmat que esperen signar l'acord a finals de maig. Per la seva banda, des del govern van afirmar a AP divendres passat que està previst el desplegament de drons alemanys Heron TP per al 2020.

Dins dels 900 milions d'euros, estarien inclosos el manteniment i l'entrenament de l'avió no tripulat. El tracte culminaria els esforços de l'Executiu alemany, que l'estiu passat ja va estar a punt de dur a terme aquest programa però va ser bloquejat pel Partit Socialdemòcrata, soci del Govern de Merkel.

La comesa d'aquests drons seria la de donar suport a les forces alemanyes desplegades fora del seu territori. El programa tindria dues fases: a la primera es procediria a la implantació d'avions no tripulats dotats amb sensors i, la segona, consistiria a procedir al seu armament.

Noticias relacionadas

contador