atlantia abertis acs opa portada
BOLSAMANIA

ACS i Atlantia han confirmat aquest dimecres als organismes reguladors d'Espanya i Itàlia el seu acord per a una OPA conjunta per Abertis. Al comunicat emès per la constructora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) confirma que el preu d'aquesta oferta es mantindrà als 18,36 euros, igual que la proposta llançada per ACS.

  • 18,36€
  • 0,00%

ACS

  • 38,78€
  • -3,15%
  • -
  • -

Una proposta que és un 1,3% inferior als 18,61 euros amb què Abertis ha tancat aquest dimecres. Durant aquesta jornada la seva cotització ha estat suspesa fins als 14:00 hores. Al seu comunicat, ACS apunta que es realitzarà una nova OPA sobre la concessionària. La seva proposta consistirà en una modificació de l'oferta que va llançar a través de la seva filial alemanya Hochtief a l'octubre i que va ser aprovada aquest dilluns per la CNMV. "El preu proposat es mantindrà inalterat als 18,36 euros per acció (ajustat pels dividends), però passarà a abonar-se en la seva integritat en efectiu", indica al seu comunicat.

Una operació que es forja a través de la creació d'una societat vehicle. Aquesta societat comprarà a Hochtief la seva participació íntegra en Abertis per un preu equivalent a l'abonat a l'OPA. Les parts capitalitzaran per uns 7.000 milions d'euros la societat vehicle.

La societat vehicle que sorgeix d'aquesta aliança estarà participat per Atlantia, amb un 50% més una acció, ACS un 30%, i Hochtief un 20% menys una acció

El capital d'aquesta societat estarà participat per Atlantia, amb un 50% més una acció, ACS un 30%, i Hochtief un 20% menys una acció. Un repartiment que té com a objectiu "permetre la consolidació comptable de la societat hòlding i d’Abertis per Atlantia i sense que, per tant, ACS hagi de consolidar la corresponent deute", afirma l'acord.

Aquest acord també inclou que Atlantia desembarcarà al capital de Hochtief en comprar-li a ACS accions de la constructora alemanya valorades en 2.500 milions d'euros, equivalents al voltant del 24% del capital de Hochtief. El grup que presideix Florentino Pérez vendrà aquests títols després de, prèviament, subscriure íntegrament una ampliació de capital de 941 milions d'euros que realitzarà Hochtief. En concret, ha de subscriure 6.430 milions d'accions de la constructora alemanya a 146,42 euros per acció.

D'altra banda, ACS i Atlantia comuniquen en aquest acord que tenen intenció de subscriure un contracte a llarg termini a l'efecte de maximitzar la relació estratègica i les sinergies entre les dues companyies i Abertis en nous projectes de col·laboració publicoprivada, tant en projectes en fase d'oferta i construcció, com en projectes en operació. En aquest acord s'indica que Atlantia desistirà de la seva OPA sobre les accions d'Abertis que va ser aprovada per la CNMV el 9 d'octubre de 2017.

Finalment, aquesta aliança entre ACS i Atlantia per Abertis es troba subjecte al tancament del finançament bancari necessària per dur a terme l'operació i al fet que les dues acordin i subscriguin els termes definitius dels contractes que regularan les seves relacions, que seran necessàriament concretades. "Si és el cas, durant els pròxims dies, sobre la base dels termes essencials ja convinguts a l'acord, el que es comunicarà oportunament al mercat, el que donarà lloc a un suplement del fullet de l'OPA de Hochtief sobre Abertis que se sotmetrà a l'aprovació del CNMV", afirmen al seu comunicat.

Noticias relacionadas

contador