• La premsa alemanya apunta que podria debatre l'OPA sobre Abertis
  • ACS no ha volgut fer comentaris sobre aquestes informacions
ep presidenteacs florentino perez
EUROPA PRESS

ACS cau amb força en borsa (-4%) després de la notícia publicada pel diari alemany Rheinische Post que assenyala que el Consell de Hochtief, filial de la constructora, s'ha reunit aquest dimecres per debatre una possible OPA (oferta pública d'adquisició) sobre Abertis. Fonts d'ACS no han volgut fer comentaris sobre aquesta informació.

ACS

  • 38,22€
  • -0,16%

"Aquestes caigudes posen en evidència que al mercat, com a nosaltres, no li agrada la possibilitat d'aquesta oferta. No quadra amb l'estratègia de la companyia", assenyala Carolina Morcos, experta de Renta 4.

L'opció d'utilitzar Hochtief per finançar la possible compra d'Abertis és un dels principals escenaris que s'estudien per aquesta possible operació ACS-Abertis. El plantejament seria que ACS formés un consorci amb diversos fons utilitzant el balanç de Hochtief. Això li permetria conservar el ràting atorgat per Standard & Poor's, mentre la seva filial alemanya elevaria el seu nivell d'endeutament, però sense perdre tampoc la seva qualificació creditícia.

En aquest escenari, explicaven els experts de Berenberg fa uns dies, ACS, a través de Hochtief, es quedaria amb el control d'entre el 25% i el 33% del capital. Si Hochtief financés aquesta participació mitjançant l'emissió de deute al 100%, seria l'escenari que crearia més valor. Encara que ACS té també l'opció de reduir la seva participació en Hochtief fins al 55% i finançar la resta de l'operació amb deute.

Un altre opció, deia Berenberg, és la 100% alemanya. ACS utilitza Hochtief íntegrament per finançar l'operació. En aquest escenari, l'endeutament del grup alemany es dispararia fins a un ràtio de 6 vegades el seu deute net sobre l'EBITDA, la qual cosa afectaria al seu ràting creditici. Si ACS reduís la seva participació en Hochtief fins al 50% del capital des de l'actual 72%, també diluiria la participació potencial d'ACS en Abertis. Aquest escenari és un dels menys probables.

Noticias relacionadas

contador