• Acerinox lidera les pujades de l'IBEX amb un repunt que supera el 4%...
  • ...mentre que ArcelorMittal es revalora un 2,1% aquest dilluns
cbacero23

El Ministeri de Comerç de la Xina va advertir aquest dissabte que prendrà les mesures necessàries per protegir-se si la decisió final dels Estats Units d'imposar fortes restriccions a les importacions d'acer i alumini de la Xina i altres països afecta els seus interessos. Després d'aquesta declaració, els dos valors acerers de l'IBEX 35, ArcelorMittal i Acerinox, han pujat amb força aquest dilluns.

  • 9,96€
  • -0,30%
  • 23,82€
  • 0,04%

En primer lloc, les accions d'Acerinox lideren durant aquesta jornada el selectiu espanyol amb un repunt del 5,50%. Una pujada que compensa la caiguda acumulada del 6,8% que té la companyia en aquest 2018. Les accions de l’acerera cotitzen als 11,55 euros, tot i això, el consens analista de FactSet veu un potencial en la companyia el 18% , ja que li atorguen un preu objectiu mitjà de 13,64 euros. La recomanació del 55% dels experts és de 'compra', mentre que el 35% aposta per 'mantenir' i el 8%, per 'vendre'.

Mentrestant, ArcelorMittal es revalora aquest dilluns un 2,1%, cosa que li permet continuar amb la seva escalada del 4,9% des del començament de l’any. Si és el cas, el consens de FactSet aposta per una pujada del 5% del preu de les seves accions, des dels 29,01 euros actuals fins als 30,45 euros. El percentatge de recomanacions de compra és el 68%. Un 24% aconsella 'mantenir' els seus títols i un 8%, vendre.

La paraules de la Xina aquest cap de setmana empenyen la cotització de les dues companyies. El Ministeri ha afegit que l'informe del Departament de Comerç dels Estats Units "no té fonament" i no concorda amb els fets. El Departament de Comerç nord-americà va instar aquest divendres l'Administració sota el mandat de Donald Trump a imposar un aranzel d'almenys un 24% sobre les importacions d'acer a qualsevol país del món o, si no, una quota del 53% sobre la compra d'aquest material des dels Estats Units en dotze països, incloent-hi la Xina i el Brasil.

Les mesures aconsellades pretenen augmentar la producció nacional d'acer des del seu actual 73% de capacitat fins a aproximadament una taxa d'operació del 80%, considerada el nivell mínim per garantir la viabilitat del sector a llarg termini. Així mateix, es va revisar l'impacte de les importacions d'alumini forjat i sense forjar, per a les quals es demana un aranzel d'almenys el 7,7% sobre les importacions de tots els països exportadors. També es va suggerir un aranzel del 23,5% per a l'alumini procedent de la Xina, Hong Kong, Rússia, Veneçuela i Vietnam.

Noticias relacionadas

contador