• La companyia es va veure llastrada pels aranzels dels Estats Units i la Xina
cbacerinox short

Grup Acerinox tanca aquest divendres pla al parquet després de presentar els resultats del seu primer trimestre del 2018. Els beneficis de l’acereria van caure un 41% en els tres primers mesos de l'any, fins als 57.900.000 d'euros, segons ha informat la companyia en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 10,14€
  • 1,10%

La facturació del grup en el primer trimestre ha estat de 1.254 milions d'euros, un 0,1% superiors als registrats l'any anterior.

La companyia es va veure llastrada pels aranzels dels Estats Units i la Xina

L'EBITDA de la companyia va ascendir als 118 milions d'euros, un 39% per sota de l'any anterior, arrossegat pels preus de les matèries primeres. Així mateix, el benefici després d'impostos i minoritaris va ser de 58 milions d'euros, respecte als 98 milions de 2017.

El deute financer net del grup es va situar als 667 milions d'euros, impulsat per l'increment de clients i la depreciació del dòlar, divisa molt rellevant en els negocis de la companyia. D'altra banda, el capital circulant d'explotació va ser de 792 milions d'euros, 106 milions més, a causa d'una major facturació accentuada al mes de març.

Els analistes de Renta 4 reconeixen que els resultats "incompleixen àmpliament en EBITDA", encara que apunten que preveuen "millors perspectives per al segon trimestre". Així mateix, recorden que "la demanda final d'acer segueix tenint un bon comportament en tots els mercats", però esperen "una reacció negativa de la cotització" i li atorguen un preu objectiu de 14,1 euros per acció reiterant la seva recomanació de 'sobreponderar'.

Noticias relacionadas

contador