• Abertis ha tancat la compra del 9,65% d'AXA République a HIT, anunciada el passat 1 de març, per un total de 450 milions d'euros
ep abertis
Abertis

Abertis elevarà la seva participació a Holding d'Infraestructures de Transport (HIT), la companyia que controla el 100% de Sanef, fins a prop d'un 90% per un import total de 1.640 milions d'euros, segons ha informat aquest dimecres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, Abertis ha aconseguit un acord per adquirir una participació addicional de Predica a HIT, que oscil·larà entre el 15% i el 17%, depenent de l'exercici dels drets d'adquisició preferent per part de la resta d'accionistes, i suposarà per Abertis una sortida de caixa d'entre 700 i 800 milions d'euros, en funció del percentatge finalment adquirit. El tancament de l'operació està previst per a les properes setmanes.

Abertis ha tancat la compra del 9,65% d'AXA République a HIT, anunciada el passat 1 de març, per un total de 450 milions d'euros

Paral·lelament, Abertis ha tancat la compra del 9,65% d'AXA République a HIT, anunciada el passat 1 de març, per un total de 450 milions d'euros.

Així mateix, el gener d'aquest any, Abertis va comprar un 10,52% de la Caisse des Dépots et Consignations (CDC) per 491 milions d'euros.

En termes financers, i lloc que HIT consolida globalment en els comptes d'Abertis, l'adquisició impactarà principalment en el benefici net del grup, amb un increment mínim de 45 milions d'euros en els comptes del 2017, depenent de la participació finalment adquirida. El deute net s'incrementarà en l'equivalent a la sortida de caixa.

Abertis ha destacat que aquestes operacions mostren la seva capacitat per créixer en la seva actual cartera d'actius respectant la disciplina financera, reduint el seu perfil de risc operacional, i equilibrant la seva presència global amb més pes dels mercats desenvolupats on ja opera amb bons resultats des de fa anys.

A més, l'operació incrementa la durada mitjana de les concessions del Grup i li assegura un flux més gran de dividends procedents de França, que contribuiran a compensar la finalització d'algunes concessions en els propers anys.

Abertis ha ressaltat que reforça la seva estratègia de creixement en aquells països sòlids, amb marcs concesionales estables i amb una clara voluntat d'apostar per la col·laboració público-privada en el sector de les autopistes.

En aquest sentit, al seu judici, França ofereix importants oportunitats de creació de valor en el futur a través d'acords amb el Govern per a noves inversions a canvi de l'extensió de la durada de les concessions o a través d'increments de tarifa, en línia amb els aconseguits en els últims anys.

Abertis es troba a França des del 2006 a través de HIT, que controla el 100% de Sanef. Opera de manera directa més de 1.760 quilòmetres d'autopistes al nord-oest de França, Normandia i Aquitània; que representen el 22% del total d'autopistes de peatge del país.

La xarxa de Sanef cobreix cinc de les set rutes d'accés a Île-de-France (la regió de París), així com les rutes que connecten Alemanya, Bèlgica i Luxemburg amb el nord de França i el Regne Unit.

França és el mercat més gran d'Abertis, amb una aportació del 34% del total d'ingressos (1.658 milions d'euros) i de l'Ebitda (1.112 milions d'euros) el 2016.

Noticias relacionadas

contador