• La planta està en funcionament des de 2015 i subministra aigua a mig milió de persones a Accra
abengoa, solar, energia

Abengoa i la nord-americana Aqua Aventure han anunciat, aquest divendres, el seu acord per al traspàs del total de la participació de la companyia espanyola en la dessaladora d'Accra, a Ghana. El muntant de l'acord ascendeix als 21 milions d'euros, a canvi del 56% de la posició en la companyia ghanesa Befesa Desalination Developments Ghana Limited (BDDG) que té la planta dessaladora.

  • 0,01€
  • 0,00%

La planta, en funcionament des de 2015, té la capacitat de distribuir aproximadament 60 milions de litres al dia, que la companyia d'aigües ghanesa s'encarrega de subministrar a aproximadament mig milió d'habitants de la capital, Accra. L'Agència Multilateral de Garantia d'Inversions (MIGA), divisió del Banc Mundial, s'encarrega de donar cobertura als patrocinadors i inversors del projecte contra el risc que pugui comportar la compra.

La compra es completarà a mitjans de 2018, si totes les condicions de l'acord es veuen complertes, segons apunta la mateixa Aqua Venture.

"Esperem que aquest sigui l'inici d'una relació duradora amb el Govern de Ghana per al servei i tractament de les seves aigües", ha dit Doug Brown, CEO d'Aqua Aventure

"Estem molt emocionats per aquest projecte, es tracta de la nostra primera planta dessaladora a l'Àfrica. Aquesta adquisició augmentarà la nostra xarxa de subministrament d'aigües i el nostre nombre de clients. Esperem que aquest sigui l'inici d'una relació duradora amb el Govern de Ghana per al servei i tractament de les seves aigües", declarava Doug Brown, director general de la companyia nord-americana.

Així mateix, la companyia dirigida per Brown ja ha anunciat la seva predisposició a adquirir el 44% restant de la capitalització de BDDG, sota els mateixos termes i condicions de la negociació amb Abengoa.

CONTINUA LA POLÍTICA DE DESINVERSIÓ EN ABENGOA

L'anunci es produeix després de la recent venda del 25% d’Atlàntica Yield, que sumat al traspàs del seu negoci Nord III de biocombustibles a Europa a Trilantic, la seva filial Abentel a Ericsson, i les seves participacions a la planta termosolar Shams-1, representa un pas més en el 'pla de viabilitat "que Abengoa està completant sota el mandat de Gonzalo Urquijo.

Noticias relacionadas

contador