• El tancament de l'operació està subjecte a, entre altres condicions, l'autorització del Departament d'Energia dels Estats Units i dels creditors de la societat
abengoa, solar, energia

La companyia d'enginyeria Abengoa ha comunicat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha arribat a un acord amb Algonquin Power & Utilities Corp. (APUC) per a la venda del 16,47% restant del capital social d'Atlantica Yield. La companyia espanyola ha anunciat que s'han complert totes les condicions precedents a les quals estava subjecte l'acord al qual es va arribar al novembre.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Les accions d'Abengoa A han pujat aquest dimarts un 30,2% i les B, un 13% després de conèixer la notícia. En concret, el grup d'infraestructures i energies renovables ha acordat un preu de 20,9 dòlars (16,92 euros) per acció per a aquesta participació, la qual cosa suposa una prima del 6,2% sobre la cotització de tancament d'aquest dilluns d’Atlantica Yield i un import de 345 milions de dòlars, abans de costos de transacció i d'algunes altres possibles reduccions.

Al novembre, Abengoa va aconseguir amb Algonquin l'acord per a aquesta venda, valorada en 607 milions de dòlars (uns 492 milions d'euros), dels quals uns 510 milions de dòlars (uns 414 milions d'euros) es destinaran al repagament del deute, d'acord amb els contractes de finançament.

El tancament de l'operació està subjecte a, entre altres condicions, l'autorització del Departament d'Energia dels Estats Units i dels creditors de la societat. En el context de l'operació, els dos grups van signar un acord estratègic mitjançant el qual, entre altres aspectes, es van comprometre a la constitució d'una nova companyia l'objectiu de la qual seria el desenvolupament internacional i la construcció d'infraestructures d'energia i aigua: Abengoa-Algonquin Global Energy Solutions (AAGES).

La creació d'aquesta societat, que ara es fa efectiva, suposa noves oportunitats per a Abengoa, ja que aquesta disposarà de drets exclusius per desenvolupar tant l'enginyeria i construcció (EPC) com l'Operació i Manteniment (O&M) de tots els projectes que desenvolupi AAGES, així com un dret preferent per a l’'EPC' de la resta de projectes que desenvolupi APUC.

Així mateix, aquesta aliança permet accelerar la construcció i venda d'actius concessionals d'Abengoa a Atlantica Yield, actualment sota els acords ROFOs ('Right of First Offer') existents entre els dos, cosa que suposa un altre pas més en el pla de desinversions d'Abengoa.

Noticias relacionadas

contador