• TWSJ destaca el fort suport a la independència entre els votants locals
  • CNBC remarca la seriosa reprimenda per al Govern d'Espanya i la Unió Europea
catalogne-rajoy-evoque-la-constitution-pour-stopper-l-independance

La victòria del bloc independentista a les eleccions de Catalunya es reflecteix en les portades dels principals mitjans de comunicació internacionals, que destaquen diferents aspectes del resultat electoral.

Bloomberg afirma a la seva portada digital que "els partits pro-independència han recuperat el control de Catalunya a les eleccions regionals" i que els "esforços espanyols per contenir el moviment separatista han provocat al president Mariano Rajoy una derrota històrica".

CNBC afirma que "els resultats marquen una seriosa reprimenda per al Govern d'Espanya i la Unió Europea i és probable que perllonguin la crisi que ha ferit l'economia espanyola i ha provocat que moltes empreses surtin de Catalunya".

The Wall Street Journal afirma que "els separatistes catalans guanyen la majoria de seients al Parlament regional, cosa que reflecteix el fort suport a la independència entre els votants locals de la regió".

Financial Times destaca que "els separatistes aconsegueixen una estreta victòria a les eleccions catalanes" i que el resultat és un "cop a Rajoy perquè els independentistes aconsegueixen suficients escons per formar Govern".

El diari francès Le Monde cita Carles Puigdemont i el seu comentari que "ningú pot discutir els resultats". També destaca que el Partit Popular de Rajoy tan sols ha obtingut el 4% dels vots i 3 diputats.

El rotatiu italià Corriere Della Sera destaca "la victòria dels independentistes" amb 70 escons de 135, encara que també remarca que el partit més votat ha estat Ciutadans, amb 37 diputats.

Noticias relacionadas

contador