MADRID, 30 (EDIZIONES/Portaltic)

Asus ha presentat aquest dilluns Zenbo, un robot assistencial per a la llar que també ofereix companyia i entreteniment per a tota la família i que la companyia ha mostrat per sorpresa en el seu esdeveniment per a la premsa Zenvolution, a Taiwan.

Zenbo destacada pel seu disseny, amb formes arrodonides i una pantalla que fa de cara, amb aparença simpàtica, pensat per oferir a les famílies companyia, entreteniment i assistència, especialment als més majors.

Aquest robot assistencial ajuda a portar un control de l'alimentació, l'exercici o els medicaments, recorda cites mèdiques o contacta amb altres familiars en cas d'accident, com una caiguda. Zenbo també pot ser controlat de manera remota per comprovar, a través de la cambra, el que passa a casa.

També pot connectar altres sistemes de llar, per facilitar tasques quotidianes, com encendre o apagar el televisor, l'aire condicionat o les llums.

Pel que fa a l'entreteniment, Zenbo no només pot fer fotografies i vídeos, sinó que també pot connectar-se a les xarxes socials, a les plataformes de 'streaming' de pel·lícules i sèries o, fins i tot, comprar en línia. Per als més petits, aquest robot es presenta com un company de jocs, que explica contes i amb el qual poden aprendre jugant.

"Durant dècades, els humans han somiat amb tenir un company així: un que sigui intel·ligent, molt estimat i sempre a la nostra disposició", ha explicat el responsable d'Asus, Jonney Shih. La nostra ambició és possibilitar la computació robòtica en cada llar".

contador