• "No volem crear les condicions perquè l'economia registri un boom i després exploti", ha assenyalat la banquera central
  • En la seva opinió, "és important moure de manera gradual la nostra política de tipus d'interès cap al que anomenem un nivell neutral"
yellen, fed, janet yellen

La presidenta sortint de la Fed, Janet Yellen, que abandonarà el seu lloc al febrer, ha testificat aquest dimecres davant el Comitè Econòmic Conjunt del Congrés per parlar sobre les previsions econòmiques als EUA. La banquera central ha assenyalat que els tipus d'interès han de seguir pujant de manera gradual per prevenir un sobreescalfament de l'economia.

"Volem ajustar la política monetària gradualment, perquè si permetem que l'economia se sobreescalfi, ens podem trobar amb una situació en la qual haguem de pujar els tipus d'interès i provocar que l'economia caigui en recessió. No volem crear les condicions perquè la economia registri un boom i després exploti", ha assenyalat la banquera central.

Yellen ha afegit que "no veiem pressions inflacionistes al mercat laboral, i per això la nostra política roman acomodatícia". No obstant, ha subratllat que "és important moure de manera gradual la nostra política de tipus d'interès cap al que anomenem un nivell neutral, que sigui consistent amb unes condicions sostenibles de fortalesa al mercat laboral".

El consens de mercat descompta gairebé al 100% que la Fed pujarà els interessos en 25 punts bàsics durant la reunió de mitjans de desembre, fins a la forquilla de l’1,25% - 1,50%. Serà la tercera pujada de tipus que realitza el banc central el 2017, en línia amb les seves pròpies projeccions anticipades a principis d'any.

Richard Turnill, director mundial d'Estratègia de BlackRock, afirma que "la Fed pujarà tipus al desembre i complirà les seves projeccions de tres pujades l'any que ve", tot i que afegeix que "el 2018 podrien produir quatre pujades si el creixement es veu impulsat per les mesures d'estímul fiscal".

Noticias relacionadas

contador