• La gana pel risc impulsa el 'bitllet verd'
ep euro dolar portada
Europa Press

Volatilitat en tots els fronts, també al mercat de les divises que celebra l'ampliació dels rangs en què solen operar els principals encreuaments. "Fa setmanes que estem sense assistir a moviments tan pronunciats en les principals monedes", indica l'experta de BK Asset Management, Kathy Lien. L'explicació no és altra que la gana pel risc, que ha impulsat el dòlar contra l'euro i, especialment contra la lliura, que aguanta per sobre dels 1,38 dòlars.

Al seu encreuament contra el ien, la divisa nord-americana també ha remuntat part de les recents pèrdues a la passada matinada fins a la franja dels 111,400 iens, des de mínims de quatre mesos als 110,200 iens de dimecres.

Igual de verticals van ser els moviments en la moneda britànica, que va patir una ronda de presa de beneficis després d'impulsar-se fins als 1,3950 dòlars, cotització anterior a la votació sobre el Brexit. Els analistes de Danske Bank, però, indiquen que la lliura pot seguir exercint bé, de camí cap als 1,40 dòlars mentre "els riscos relacionats amb el Brexit segueixin baixos", però, alerten que els operadors monitoritzaran a prop qualsevol desenvolupament.

"Ens mantenim alcistes pel que fa a la divisa del Regne Unit en el curt termini, però creiem que en el seu encreuament contra l'euro en el llarg termini manté el seu aspecte baixista", sostenen els analistes de l'entitat danesa.

EL BCE BUSCA REFREDAR L'EURO

Pel que fa a la 'moneda única', l’euro cau per sota dels 1,22 dòlars, fins al seu pitjor canvi setmanal als 1,2165 dòlars, després que el vicepresident del BCE, Vítor Constancio, sumés les seves preocupacions a les del també membre del banc central, Edwald Nowotny, sobre el desenvolupament de la divisa. "Durant els últims dies hem avisat que els membres del supervisor monetari intentarien rebaixar verbalment la moneda i ja hem vist els primers signes de descontentament entre els membres del supervisor monetari", assenyala Lien.

Per la seva banda, des de Danske Bank, avisen que el "geni ja està fora de l'ampolla", al·ludint-se al fet que "la normalització monetària està en camí després de les últimes actes del BCE", de manera que no aposten perquè cap d'aquestes declaracions tingui efectes duradors en els operadors. Però sí, avisen els analistes de l'entitat amb seu a Copenhaguen que per veure canvis significatius i duradors en la moneda cal que el mateix president del banc central, Mario Draghi, exhibeixi preocupacions similars la setmana que ve. "Llavors sí que podríem assistir a una correcció significativa".

Noticias relacionadas

contador