zone-euro-la-croissance-s-ameliore-pas-l-inflation-dit-la-bce

El membre del Comitè Executiu del Banc Central Europeu, Francois Villeroy de Galhau, ha assegurat que el regulador començarà a incrementar els tipus d'interès "mesos i no anys" després del final del 'QE', que el banc central s'aturarà, en principi, al setembre. En una entrevista al mitjà nord-americà 'Bloomberg' a París, el banquer va voler tranquil·litzar els mercats sobre les tímides dades de l'Eurozona durant aquests primers mesos de 2018 i va recordar el compromís del BCE d'acabar amb el programa de compra d'actius abans de la fi del present exercici.

"Probablement donarem informació addicional sobre els nostres plans de futur i els tipus d'interès a finals d'any. Veurem com formular-lo. Som predictibles, una virtut en el nostre camí gradual cap a la normalització, però no estem precompromesos", va reconèixer Villeroy. Una data de la fi del 'QE' que continua sent una incògnita, amb la probable referència de setembre que el regulador continua sense oficialitzar. L'ECB manté el seu missatge d'estendre els estímuls fins que sigui necessari i de continuar amb els tipus a les cotes actuals fins a "ben passat" la fi de la compra d'actius.

No obstant això, el missatge de Villeroy, lleugerament més 'falcó' que el proporcionat per Mario Draghi durant la reunió d'abril, està allunyant els inversors de les seves posicions en deute europeu, amb els interessos del bo a 10 anys augmentant a les principals economies del bloc. El deute espanyol ha augmentat en 3,8 punts bàsics fins a l’1,312% la seva rendibilitat, mentre que el bo italià ha incrementat el seu rendiment 2,5 punts bàsics fins a l’1312%, durant una jornada marcada pel possible acord per formar govern entre els populistes de l'M5S i la ultradretana Lliga Nord al país transalpí. Així mateix, l'euro ha ampliat el seu rebot després de les declaracions fins a un màxim de deu dies als 1,990 dòlars.

Per finalitzar amb la seva intervenció, el banquer francès ha posat èmfasi en els perills que les practiques proteccionistes a la vora del Pacífic podrien generar en el desenvolupament de l'economia global, tot i que va agrair la inexistència d'indicis que apuntin cap a una guerra de divises. "Aquesta és la manera com hem de treballar. Portar estabilitat en aquest món incert", ha declarat.

Noticias relacionadas

contador