ep javier vegaseoane presidentcercle dempresaris
Javier Vega de Seoane, president del Cercle d'EmpresarisEUROPA PRESS

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

El president del Cercle d'Empresaris, Javier Vega de Seoane, ha advertit aquest dijous que el procés sobiranista durarà molt temps, però ha avisat que "durarà menys quan menys llenya es llenci als piròmans", i ha demanat empatia a la resta dels espanyols.

"Aquí hi ha els piròmans, però aquí hi ha els qui han aportat molta llenya", ha manifestat en un esmorzar col·loqui al Cercle Eqüestre de Barcelona, on ha retret que des de la resta de l'Estat no s'ha fet autocrítica.

"Tots hem ficat la pota. Almenys, aprenguem i corregim el tir, aquí i allí", ha sostingut, i ha avisat que si no es recondueix la situació Catalunya s'empobrirà, i ho ha comparat amb la zona de Quebec al Canadà.

"Comprenc i respecto que la gent tingui un sentiment separatista", ha manifestat, però ha subratllat que els responsables polítics no es poden guiar només pels sentiments, sinó que cal mesurar les conseqüències.

"Pots derogar la llei de la gravetat si tens una majoria, però la llei de la gravetat seguirà existint", ha exemplificat, i ha considerat que els responsables polítics a Catalunya haurien de proposar projectes que cohesionin la societat i no la divideixin.

Al seu torn, ha considerat que des de la resta d'Espanya s'hauria de tenir "una miqueta d'empatia" i buscar l'enteniment.

"Cal tenir paciència i intel·ligència per part de la resta dels espanyols", ha insistit, i ha posat com a exemple l'atac a la llengua catalana, mentre que ha considerat que és patrimoni de tots els espanyols i tots l'haurien de defensar.

MOBILITZACIÓ SOCIAL

Vega de Seoane ha defensat una mobilització de la societat civil per facilitar l'enteniment: "En aquests temps de 'rauxa', de desconfiança i d'incertesa és important que la societat civil es vertebri per suplir o complementar els representants polítics".

"És molt important que ens mobilitzem i vertebrem per resoldre els problemes quan no són resolts pels que ho han de fer", ha afegit.

contador