BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, ha afirmat aquest dissabte que "no descarta" que es convoqui una vaga general per derogar la reforma laboral del PP si el govern que surti de les noves eleccions generals no ho fa.

Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Informació recollida per Europa Press, on Ros ha assegurat que no es pot permetre que es "cronifiqui" la situació de pobresa que, segons ell, viu molta gent treballadora.

Ha explicat que s'està generant més riquesa que el 2015, però ha lamentat que se l'estan quedant només "uns quants", quan caldria repartir-la entre tota la ciutadania.

Ha instat la patronal i els governs a "recuperar" els drets laborals i els salaris, i ha asseverat que fa falta un gran acord per tornar a convocar les places de treballadors de la sanitat i de l'educació que s'han jubilat i no s'han substituït.

Preguntat sobre els últims resultats de l'atur, Ros ha dit que són "enganyosos" perquè actualment els contractes són precaris i amb sous baixos, que, segons ell, l'única cosa que fan és crear treballadors més pobres.

contador