WASHINGTON, 23 (EUROPA PRESS)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dilluns després d'una reunió amb líders empresarials a la Casa Blanca que la nova Administració té intenció de reduir de manera "massiva" tant els impostos com la regulació al mercat.

Després de reunir-se amb deu líders empresarials, entre els quals es trobaven el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, o el conseller delegat d'Under Armour, Kevin Plank, entre d'altres, el nou president ha informat que baixarà els impostos fins al 15% o 20% --respecte del 35% actual-- i que reduirà en un 75% la regulació del mercat.

Trump, que pretén mantenir aquest tipus de reunions amb líders empresarials amb una periodicitat trimestral, ha precisat que la reducció de la càrrega impositiva afectarà grans companyies i classe mitjana, i alhora ha reiterat que imposarà importants aranzels a aquells que fabriquin fora dels EUA.

A més, el nou llogater de la Casa Blanca s'ha compromès ha reduir "en un 75% o potser més" la regulació del mercat, ja que, segons la seva opinió, el problema és que amb la normativa actual, "un no pot fer res". "Porta anys i panys construir una fabrica", ha lamentat Trump.

"Hi ha gent que em diu que té més personal treballant en regulació que fabricant, la situació s'ha descontrolat", ha insistit el 45è president dels EUA. Així, Trump ha defensat que si donés l'opció als empresaris d'elegir entre baixada d'impostos o una menor regulació el 100% d'ells optarien per la desregulació.

contador